"Piva" fick en flygande start: "Bra i 65 minuter och lite till"

Vilket drama det blev. Den hett efterlängtade seriepremiären slutade i segerjubel för Vimmerby Hockey. Segern med 4–3 efter straffar innebar lagets två första historiska poäng i Hockeyallsvenskan. "Det är jag nöjd med. Vi gör en bra match i 65 minuter och lite till", sa VH-tränaren Peter "Piva" Johansson.

Framåt. Peter "Piva" Johansson fick se Vimmerby Hockey knipa två poäng i premiären hemma mot Nybro via en riktigt stabil insats.

Framåt. Peter "Piva" Johansson fick se Vimmerby Hockey knipa två poäng i premiären hemma mot Nybro via en riktigt stabil insats.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-09-20 23:05

Det rådde för en gångs skull någorlunda konsensus mellan ledarna i de båda lagen. Hemvändande Hampus Sylvegård konstaterade kallat att hans Nybro inte räckte till mot VH.

– Vimmerby var bättre än oss ikväll, sa han och fortsatte:

– Vi gör inte en bra prestation. Det är slarvigt i spelet med puck och i powerplay måste vi göra det mycket bättre. Det var egentligen bara i läget vi fick i förlängningen som det hettade till och vi gav oss chansen att göra mål.

undefined
Hampus Sylvegård var inte lika nöjd med Nybros insats.

Ersättaren i Vimmerbybåset Peter "Piva" Johansson hade desto större anledning att vara belåten efter premiärmatchen.

– Jag är nöjd med spelet som helhet. Vi jobbar på hårt hela vägen och gör rätt värderingar på isen. Nybro är riktigt tuffa att möta. De spelar tight och vårdar pucken. Jag tror att de kommer att vara ett lag för den övre halvan av serien och då är det en styrka att vi kan vända på det och knipa två poäng.

Hur skönt var det att få med sig de där poängen direkt?

– Väldigt skönt förstås. Den här starten betyder väldigt mycket och är något vi kan bygga vidare på.

Allt var dock inte frid och fröjd i VH-lägret. Inför matchen var alla spelare hela och friska och därför fick ett par nöja sig med att se premiären från läktarplats. Matchen hann dock knappt börja innan avbräcken kom.

– Anton Carlsson hann bara göra ett par byten innan han fick kliva av. Han fick en smäll mot axeln och vi får se hur allvarligt det är. Dessutom mådde William Alftberg dåligt och kunde bara göra ett par byten. Han bör vara tillbaka snabbare. Skador får man räkna med att de uppstår och vi har bra bredd i truppen.

Tillbaka till Sylvegård som ändå såg ut att uppskatta att han fick uppleva Vimmerby Hockeys historiska premiär.

– Jo, men det var kul att vara tillbaka i hallen och få vara en del av allt det här. Det var en härlig inramning och stämning på läktarna och det var trevligt att få träffa alla människor runt klubben som jag fått uppleva så mycket med under mina år i stan. Men det var klart att förlusten för vår del gav en bitter eftersmak.

VH-Nybro 4–3

Första perioden: 1–0 (12.32) Oskar Hassel (Eddie Levin, Isak Hansen), 1–1 (13.56) Kalle Holm.

Andra perioden: 1–2 (32.13) Marcus Bergman.

Tredje perioden: 2–2 (41.15) Hampus Eriksson (Lukas Isaksson), 3–2 (46.44) Carl Sjöberg, 3–3 (47.57) Alex Ciernik.

Avgörande straff: 4–3, Jakob Karlsson  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!