"Piva" om knasiga frågan: "Nej, det tycker jag inte"

Länsderby i premiären. Samma visa i omgång två. Vi har en ny häftig match att se fram emot i Hockeyallsvenskan. Kalmar. Och nog borde väl VH ha en viss fördel efter två segrar mot dem på försäsongen? "Nej, det tycker jag inte", säger tränaren Peter Johansson.

Peter "Piva" Johansson i VH:s bås.

Peter "Piva" Johansson i VH:s bås.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-09-24 18:00

Så här i efterhand var det en ganska knasig fråga.

Vilken tränare man än frågar så hade de nog nekande sagt, nej, nej. Alltså, att de borde ha ett psykologiskt övertag efter två raka vinster i träningsmatcherna. Den måste ändå ställas.

– Nej, det är ingen fördel för oss. Jag tycker snarare att det är till vår nackdel att vi vann.

Hur som helst, så kan man tycka. Men faktum kvarstår. Vimmerby har varit bättre båda gångerna när de ställts mot varandra i höst. Då har Kalmar underpresterat. Det gjorde de inte i seriepremiären mot Tingsryd (5–1). Då var det ett annat Kalmar vi fick se. 

VH vann ju också som ni vet. En match som många hyllade. Och det är klart att även tränarduon Peter Johansson och Björn Tholander Olsson var nöjda. 

– Vi gjorde det bra. Premiärer brukar alltid vara luriga, inte minst en sån här premiär med all anspänning, hajp och fullsatt hall. Det är lätt att det blir pannkaka då. Med utgångspunkt från det var vi bra, sen finns det många saker som vi fortfarande kan utveckla och göra bättre. Det här är ju bara början, säger "Piva" och får medhåll av tränarkollegan när vi snackas vid efter tisdagens träning. 

Det står klart att Anton Carlsson missar matchen, precis som William Alftberg. Backen Alftberg är förmodligen spelklar inom kort, men missar Kalmar-mötet. In i hans ställe kommer Elias Lindgren.

– Det var inte optimalt att vi tvingades till så snabba förändringar i laget när de fick kliva av så tidigt i premiären, men det var jäkligt roligt att se att de som ersatte gjorde det så himla bra. Det var ett styrkebesked, menar Tholander Olsson och syftar på Adam Petersson och Johan Norberg. 

Han lyfter också fram vad VH presterade i boxplay i premiären, liksom stämningen och trycket i hallen. 

– Man märker att det snackas hockey i staden och att det engagerar många människor, säger tränarparet som ser fram mot en hektisk och intensiv hockeyvecka. 

– Det blir härligt med ny hemmamatch mot Kalmar, sen har vi Östersund borta på fredag och Södertälje hemma på söndag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!