Playoff-spelet pausas tills vidare

Vimmerby Hockeys returmöte med Hudiksvall i playoff 3 blev inställt under fredagen. Nu kommer beskedet från förbundet att det inte blir någon playoff-hockey alls inom den närmaste framtiden. "Det är fruktansvärt tråkigt", säger VH:s sportchef Morgan Persson.

Förbundet har med omedelbar verkan pausat playoff-matcherna till Allsvenskan.

Förbundet har med omedelbar verkan pausat playoff-matcherna till Allsvenskan.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-14 13:14

Under lördagen tog Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott beslutet att HockeyEttan pausas omgående med anledning av det rådande viruset covid-19. Därmed kommer det inte att spelas några playoff-matcher till Allsvenskan inom den kommande tiden. Hur det blir med Vimmerby Hockey och deras möte med Hudiksvall återstår att se.
– Vi har inte hört något annat utöver det. Jag hade kontakt med förbundet och de ska ha nya möten på måndag och tisdag. Mer än så vet vi inte så vi får bara avvakta, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

VH-sportchefen berättar om sina känslor under fredagen:
– Det var ett sådant antiklimax och jag vet inte vad jag ska säga. Det är fruktansvärt tråkigt. Vi är så nära att gå till kvalserien och så får vi inte chansen att göra det. Jag tycker så synd om spelarna, ledarna, publiken och alla runt klubben. Jag lider med alla, säger han.

Samtidigt har han förståelse för att fredagsmatchen ställdes in.
– Man måste se det ur ett längre perspektiv och hälsan går ju före allt annat. Men det är otroligt bittert ändå. Jag är så tom och förbannad och pendlar mellan hela känslospektrat egentligen. 
 

Förbundet meddelar samtidigt att även SDHL:s finalspel har pausats. Sedan tidigare har också SHL och HockeyAllsvenskan pausats tills vidare.

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.
Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!