Poängkung klar för Västerviks IK

Det var hockeyskribenten Mikael Mjörnberg som skrev på Hockeysverige att den tekniskt skicklige forwarden var aktuell för VIK. Till Sporten bekräftar spelaren uppgifterna.

Division 1-spelare ryktas till Västerviks IK.

Division 1-spelare ryktas till Västerviks IK.

Foto: Magnus Media

Ishockey2020-03-25 11:26

Fabian Ilestedt var på tryout i AIK inför den gångna säsongen, men fick inget kontrakt med den allsvenska klubben utan återvände till Nybro Vikings i Hockeyettan.

Där gjorde han en riktigt stark säsong med 37 poäng (16+21) på 35 matcher, något som drog till sig intresset från VIK.

– Det stämmer att jag ska spela för Västervik nästa säsong. Jag har bara längtat efter att få den här chansen att visa upp mig i allsvenskan. Det är det här jag har kämpat för, säger 24-årige Fabian Ilestedt när Sporten når honom.

– Tidigare när jag har varit nära har skador stått i vägen. Det ska bli jäkligt kul med en riktig chans, jag ska ta vara på den.

Vad har du haft för skador?

– Jag opererade höften för någon säsong sen, men den är återställd nu. Jag hade en bra rehabilitering och har inga problem alls.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Oj, svårt. Jag är en offensiv spelare som har bra fart och kan hålla i pucken och hitta passningar. Jag tycker att jag gör ett hårt jobb både offensivt och defensivt.

Känner du till några spelare i VIK sen tidigare?

– Ja, bland andra Oskar Drugge sen jag var på tryout i AIK, svarar VIK:s nyförvärv Fabian Ilestedt.

Kontraktet är skriver på ett år.

Ilestedt är född i Karlskrona och har bland annat representerat Leksands juniorverksamhet och Lindlöven, Tyringe och Nybro i Hockeyettan.

Sporten har sökt VIK:s sportchef Emil Georgsson för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!