Poängkungen från succésäsongen har bestämt sig – stannar i VH

Vimmerby Hockeys truppbygge fortsätter. På lördagen stod det klart att lagets poängkung Anton Carlsson stannar och spelar i Hockeyallsvenskan med moderklubben. "Det kom inte som en skräll kanske. Det är klart jag vill spela Allsvenskan med VH", säger han.

Anton Carlsson stannar i Vimmerby Hockey.

Anton Carlsson stannar i Vimmerby Hockey.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-05-18 16:07

Under sina 10 säsonger i VH har han gjort 376 matcher och är en av lagets riktiga trotjänare. Därför kom inte beslutet att fortsätta kommande säsong som en skräll direkt.

– Nej, det är klart att jag vill ta chansen att spela en Allsvensk säsong med VH, säger han.

Anton Carlsson svarade för inte mindre än 51 poäng den gångna säsongen för VH i Hockeyettan. I grundserien gjorde han sensationellt nog inget mål, men bidrog å andra sidan med hela 19 assist. Sedan fick han fart på målskyttet i Allettan och under kvalserien och var en av lagets viktigaste spelare. Tillsammans med Eddie Levin och Jakob Karlsson bildade han en giftig kedja som inte minst svarade för många mål i power play.

– Det var min bästa säsong sett till poäng och det är kul att kunna producera och bidra till laget, säger Carlsson som ser fram emot att pröva vingarna på högre nivå.

– Jag fick testa Allsvenskan med Tingsryd i några matcher förra säsongen, men det här blir en helt annan grej. Att få spela alla Smålandsderbyn och möta klassiska lag som AIK, Djurgården och Björklöven med VH ska bli väldigt häftigt.

Hur ser du på lagbygget?

– Jag tycker det ser bra ut. Vi har en stark stomme som har förlängt. Många av spelarna har varit många säsonger nu och just den starka kontinuiteten tror jag är viktig när man bygger ett lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!