Poängkungens flört med VH: "Ett lag man skulle vilja spela i"

Ludwig Wistén var en av Hockeyettans bästa poängplockare förra säsongen. Senaste tiden har han ryktats hårt till Vimmerby Hockey. Till Vimmerby Tidning bemöter han uppgifterna. "Det är klart jag har pratat med dem", svarar han.

Ludwig Wistén säger att VH är ett sånt lag man skulle vilja spela i.

Ludwig Wistén säger att VH är ett sånt lag man skulle vilja spela i.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2024-05-17 12:00

40 matcher. 10 mål. 43 assist. 

Det är siffrorna som spelskicklige Ludwig Wistén levererade i Mariestad förra säsongen.

När Vimmerby Tidning når den Bromma-bördige forwarden under fredagsförmiddagen sitter han i bilen på väg upp till Umeå av alla ställen.

Vad ska du göra där?

– Jag ska rensa ut en lägenhet som jag haft kvar och hyrt ut sen tiden i Tegs. Sen ska jag passa på att träffa lite polare också.

För cirka en och en halv vecka sedan skrev Expressens Johan "MrMadhawk" Svensson att Wistén skulle vara klar för VH. Wistén besvarar ryktena: 

– Det är klart jag har pratat med dem, men inget är officiellt ännu. 

Men VH finns fortfarande med i bilden?

– Ja, absolut. De är fortfarande aktuella.

Vad är din bild av de som lag?

– Vi mötte dem i Allettan förra säsongen. Vi hade det ganska tufft och torskade två raka. Framförallt var det puckskickligheten och hur de vårdade pucken i uppspelsfasen som stack ut. De var lugna och fina, så det var väldigt svårt att forechecka och vinna tillbaka pucken.

Det känns som ett lag som skulle passa dig?

– Jo, verkligen. Det är ett sånt lag man skulle vilja spela i och att få chansen i Allsvenskan skulle vara riktigt roligt.

Du måste blivit kontaktad av flera klubbar med tanke på säsongen du har bakom dig. Eller låter du agenten sköta allt sånt?

– Jag pratar mycket med honom. Målet är att spela i Allsvenskan och det har det varit en längre tid. Så vi får hoppas att det blir så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!