"Powerhockey" förde VH till seger

Vimmerby lät sig inte nedslås av den sena vändningen i första mötet med KRIF. VH var helt enkelt bättre och vann båda bortamötena. Nu är de klara för avancemang till playoff 2. "Nu blir det fest på tisdag", säger en belåten Phil Horsky efter segern.

Glädje i Vimmerby Hockey.

Glädje i Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-29 20:00

Det var en riktigt spänd stämning i Kallinge inför lördagens tredje avgörande möte mellan Kallinge-Ronneby och Vimmerby Hockey. Båda lagen hade högljudda supportrar som sjöng och håll igång hela matchen igenom. 

Själva matchen fick en spännande inledning. Det var ställningskrig och inget av lagen lyckades näta i första perioden.

– Vi visste att vi skulle göra en bra match idag med, efter att ha studsat tillbaka i förra mötet med kniven mot strupen. Det säger en hel del om grabbarnas attityd, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

I andra perioden gick Vimmerby ifrån helt. Kallinge var inte riktigt på tårna när VH kom i attacker. Först satte Mathias Wigley 1-0 med ett välplacerat skott. Sedan skrinnade sig Jesper Norbäck till ett bra läge innan han sköt upp den i krysset. Därefter gjorde Roman Semjonovs ett bra förarbete till Anton Carlsson som bara la in pucken i mål.

Tredje perioden blev sedan mest en transportsträcka. Åtminstone efter att Oscar Gustafsson varit framme och satt 4-0 i början av perioden. 

VH vann alltså med 4-0 och Phil Horsky är belåten. 

– Jag är sjukt imponerad. Det här är en laginsats. Vi har verkligen gjort vårt jobb. Grabbarna löste situationen själva och det var kul att se. 

Var det den bästa av de tre matcherna?

– Alla tre matcher var bra, men idag kanske inte Kallinge orkade med vårt tempo riktigt. Vi hade fyra kedjor som körde powerhockey, säger Horsky. 

– Vi malde sönder dem, tillägger assisterande tränaren Mattias Lindén. 

Det var en del förändringar i Vimmerbylaget inför de två bortamatcherna i Kallinge. Kedjorna ändrades om och Edwin Johansson ersatte Wilmer Lindblad i backuppsättningen. 

– Vi är nöjda med hur det föll ut. Vi ändrade kedjorna för att få igång en känsla. Den här förändringen fick igång oss lite, säger Phil Horsky.

Edwin Johansson gjorde det bra när han kom in och tyckte det var roligt att få chansen efter att ha varit sjundeback ett tag. 

– Det är tråkigt att bli sjundeback i de här playoffmatcherna, som man kämpat för hela säsongen. Samtidigt är det sju riktigt bra backar som är ganska jämnbra. Det är bara att ta chanserna man får. Nu fick jag chansen och då är det bara att gå ut och köra, säger Edwin, som är glad över segern. 

– Det var riktigt skönt. Hela tredje perioden var härlig, när vi var på väg mot seger. Vi gör en riktigt bra match och kör över dem egentligen. Det var starkt att komma hit och vinna två raka matcher, säger backen.

Det var både under fredagen och lördagen en hel del bortasupportrar på plats för att stötta Vimmerby Hockey. Något som tränaren tyckte var roligt.

– Det är kul för föreningen att vi har gått vidare. Fansen som var med visar vilken hockeykultur vi har i Vimmerby. Alla trodde på oss och stöttade trots förlusten i övertid. Det finns en go i klubben och det här är stort för föreningen, säger Horsky. 

Han längtar redan till tisdagens match i Vimmerby Ishall, när det är dags för playoff 2. 

– Jag vill att alla tar med sig en kompis, tar med hela familjen och släkten till Vimmerby Ishall på tisdag. Vi vill ha en fest. Grabbarna förtjänar detta. De spelar med så mycket hjärta och ger allt på isen. De förtjänar fullsatt hall och vi behöver supportrarna.

Har du någon drömmotståndare?

– Vilket lag som helst kan komma. Vi är redo oavsett. Det vore kul med ett motstånd nära så vi kan ha mycket bortasupportrar. 

Edwin Johansson är precis som Horsky redo för alla motståndare och han tror laget kan gå långt. 

– Vi siktar på kvalserien. Det är bara att ta match för match nu. 

Horsky var mycket nöjd med lagets insats mot KRIF.
Horsky var mycket nöjd med lagets insats mot KRIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!