Powerplay tog Skellefteå till serieledningen

Skellefteå spelade inte alls som ett topplag men lagets powerplay var högeffektivt. Då blev det ändå seger med 5–2 mot Timrå och avancemang upp till serieledning i SHL. –Kul. Vi har ju som målsättning att vara där uppe och ska försöka hålla oss kvar där resten av säsongen, säger tvåmålsskytten Rickard Hugg.

Skellefteås Rickard Hugg blev tvåmålsskytt i 5–2-segern mot Timrå. Arkivbild.

Ishockey2022-01-20 21:28

Passningarna satt inte där de skulle och farten på skridskorna saknades. Men spelet i numerärt överläge var exemplariskt. Lagets tre första mål kom med en man mer på isen och var i praktiken det som avgjorde matchen till Skellefteås fördel.

Andrakedjan med Rickard Hugg, Jonathan Johnsson och Linus Karlsson stod för fyra av Skellefteås fem mål, tre av dessa i numerärt överläge.

– Vi har spelat ihop hela säsongen och är ganska svårlästa i powerplay, säger Rickard Hugg.

Efter 6.12 i den första perioden kom det första powerplaymålet. Det var lagets bäste målskytt Linus Karlsson som fick en passning genom boxen från Jonathan Johnsson, tog emot pucken och drog sedan upp den i nättaket bakom Sami Rajaniemi i Timrås mål.

"Enkla men fina mål"

Timrå gjorde en blek insats senast mot Brynäs, nu såg det betydligt bättre ut och efter en snabb spelvändning kunde Timråbacken Joey LaLeggia kvittera till 1–1 i slutet av öppningsperioden.

Passningen kom från Robin Alvarez och sex minuter in i den andra perioden stod Alvarez för en ny målgivande passning när han rundade Skellefteåkassen och hittade en helt omarkerad Jacob Blomqvist som med ett direktskott gav bortalaget ledningen.

Men så var det det där med Skellefteås powerplay.

Tre gånger fick hemmalaget chansen att spela med en man mer på isen i mittenperioden. Två gånger gjorde Rickard Hugg mål.

– Det var två ganska enkla mål men fina att få. Och det är alltid kul att göra mål, säger Rickard Hugg, som hade chansen att göra hattrick men missade det tomma Timråmålet på slutet.

"Helt okej match"

Timrå stod för en stark slutperiod och pressade stundtals intensivt i anfallszonen men Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall storspelade. Mitt i Timrådominansen kunde hemmaforwarden Jonathan Johnsson sticka upp och skicka in 4–2-målet intill Rajaniemis högra stolpe.

Oscar Möller fastställde sedan slutresultatet i tomt mål.

Skellefteå har nu vunnit elva av sina senaste 14 matcher och tog sin tredje seger av lika många möjliga mot Timrå den här säsongen.

– Det var ingen perfekt match från vår sida. Vi är slarviga i neutral zon, får inte ner pucken på djupet utan ger dem momentum. Men totalt sett gör vi en helt okej match, säger Rickard Hugg som nu gjort 13 mål den här säsongen.