VH-tränaren inför träningspremiären: "Inte optimalt"

Var står egentligen Vimmerby Hockey? Det får vi svar på under måndagskvällen. Då spelar VH nämligen sin allra första träningsmatch för säsongen. Och man gör det mot allsvenska Västervik. "Det är det här man har längtat efter", säger den nye tränaren Hampus Sylvegård.

Hampus Sylvegård och hans Vimmerby Hockey spelar sin första försäsongsmatch på måndag.

Hampus Sylvegård och hans Vimmerby Hockey spelar sin första försäsongsmatch på måndag.

Foto: Jonas Pettersson/Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-08-14 15:00

Försäsongen har pågått ett tag. Vimmerby Hockey har bara gjort ett fåtal ispass, innan man nu alltså slängs in i hetluften. På måndag kväll möter man Västerviks IK på bortais. Det blir lagens första träningsmatch för säsongen. 

– Det är klart man är laddad, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård när Sporten når honom på söndagen.

Konstigt vore väl annars. Han är ny huvudtränare och ser fram emot att få se sina spelare "in action". 

Det är annars en hel del nytt i årets upplaga av Vimmerby Hockey. Där finns däremot fortfarande fanbärare som Jakob Karlsson, Pelle Ström och Anton Carlsson – men också många nyförvärv. 

– Vi har knappt haft några ispass ihop. Vi hade vårt första i fredags, körde ytterligare två i lördags och så ett på söndagen. Visst, det är kanske inte optimalt, men det är bara rakt in i skiten, haha. På så sätt är vi väldigt tidigt inne i vår process, men det ska bli kul att se var vi står. Att vi möter Västervik ger det en lite extra krydda, med tanke på rivaliteten som funnits, säger Sylvegård.

Vad har ni försökt jobba på under de få ispassen ni haft?

– Under de två första var det mest bara att komma igång och få lite känsla med klubba och puck. Sen började vi successivt att fokusera på spelet i egen zon. Det är där allt egentligen börjar och där grunden sätts.

Tränaren är nöjd med lagets fysiska status i nuläget. Seriepremiären i Hockeyettan är knappt två månader bort, då man möter Tyringe hemma.

– Det krävs att man är bra tränade i dagens hockey, eftersom den är så sjukt skridskostarkt. Hittills ser det bra ut och vi har fortsatt en lång försäsong kvar, där vi har tid att bygga upp oss och slipa på såna detaljer.

Hampus Sylvegård påpekar att det kommer ta tid innan VH hittar rätt i sitt spel.

– Mot Västervik kommer vi försöka göra rätt saker, men vi vet att vi kommer få slipa på mycket också. Det viktiga är att man kan se tendenserna i vårt spel.

Hur ser truppläget ut?

 – Det är ingen som är borta, utan vi har alla spelare tillgängliga. 

VH:s övriga träningsmatcher:

VH–Skövde (26 augusti)

Nyköping–VH (2 september)

VH–Nyköping (9 september)

Vita Hästen–VH (15 september)

Nybro–VH (20 september)

Skövde–VH (23 september)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!