Premiärseger för VH

Håller VH i ettan...? Jo, vi fick ett klart besked i går. 6-3 mot Mariestad, en av seriefavoriterna. - Så jäkla skönt. Det här var precis vad vi behövde, sa tränarna Nicklas Oscarsson och Peter Gustafsson.

Det blev succé för Vimmerby Hockey i hemmapremiären i ettan igår mot Mariestad. Ett ryck från 1-0 till 4-0 i början av andra perioden blev avgörande i matchen som slutade 6-3.

Ishockey2011-09-22 07:04

Deras kollegor i Mariestad var mindre glada. Tio minuter efter slutsignalen satt Mariestadstränarna redan i bussen.
Djupt besvikna.
- Bedrövligt. Våra avslut är bedrövliga. Det var likadant mot Grästorp i premiären, sa Dennis Ström-Birgersson.
Alla som såg matchen instämmer nog i tränarens analys. Så hade ju VH en målvakt också... Calle Brattenberger var näst intill omutlig större delen av matchen.

"Helt annan intensitet"
Efter en tät, tempostark förstaperiod fick Vimmerby det så viktiga 1-0-målet. Simon Casselstrand var regissören bakom. Han höll och höll i pucken, hittade Joacim Hedblad bakom mål, som i sin tur passade framstormande Sean Perkins. På returen höll sig Pierre Gustafsson framme och kunde inte missa öppet mål.
Där släppte nog många nervknutar hos VH-spelarna, som säkert var något stukade efter premiären mot Arboga (2-5).
- Vi går ju in med en helt annan intensitet i den här matchen och är mycket bättre i duellspelet. Det var som natt och dag, säger Nicklas Oscarsson.

Vimmerby supereffektivt
Den höll i sig första halvan av mittperioden också. I boxplay jobbade Jim Nordh intensivt. Han erövrade pucken och hittade Jonas Ström, som vände runt och sköt 2-0. Strax efteråt kom trean, efter slarvigt spel av Mariestad, som Emil Georgsson påpassligt utnyttjade.
- Vi gör såna misstag. Vi måste helt enkelt skärpa oss, säger Mariestads tränare och suckar.
När Robin Ekström längs med förlängda mållinjen på något sätt vallade in pucken till 4-0 var det rena klang och jubelföreställningen. Publiken njöt i fulla drag. VH var ruggigt effektiva - till skillnad då från gästerna.
Mariestad parkerade i stort sett i Vimmerbys zon andra halvan av mittperioden. Många gånger hade hemmalaget sig själva att skylla då de istället för att försöka få ut pucken i pressat läge skulle spela konstruktivt.
- Det var bekymret. Vi hade pratat om det i veckan, att vi måste lägga ut pucken när vi är pressade. Det fungerade inte riktigt, säger Peter Gustafsson.
- Jag fick lite syra i andra, sa målvakten Calle Brattenberger efteråt.
Trots hårt Mariestadtryck höll VH nollan.