Pressat VH ställs mot Nybro i tufft derby

Vimmerby Hockey har förlorat sina två inledande matcher och ställs mot Nybro på fredag kväll. Där hoppas man kunna få se nyförvärvet Niklas Salo göra debut för VH, om han nu blir spelklar.

Peter Nordström vill se ett bättre Vimmerby Hockey när man möter Nybro.

Peter Nordström vill se ett bättre Vimmerby Hockey när man möter Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-09-26 20:30

Vimmerby Hockey har inlett säsongen i Hockeyettan svagt och har förlorat sina båda inledande matcher. Först blev det förlust i premiären borta mot Halmstad med 4–2. Sedan blev det torsk hemma mot Kalmar med 5–3. Nu ställs man inför nästa prov när Nybro kommer på besök till Vimmerby Ishall under fredagen. 
– Det kommer att bli höghastighets-hockey så det gäller verkligen att vi är på tårna, säger Vimmerby Hockeys tränare Peter Nordström inför matchen. 

Hans lag har ännu inte hittat rätt och förlusterna har mestadels berott på individuella misstag.
– Det är mycket tillfälligheter vi har fallit på. Vi släpper in väldigt tråkiga mål efter misstag, men det är sådant som händer även om det inte får hända. Det går så snabbt där ute och man blir snabbt straffad. Vi måste helt enkelt steppa upp och bli bättre, säger Nordström.

Nybro har inlett säsongen med två segrar och en förlust och är ett lag som VH måste se upp med.
– Nybro är ett "skillat" lag med många offensivt bra och skickliga spelare. Sedan är det svårt att säga hur bra de är. Mot Tyringe (där Nybro vann med 8–2) var det inte ens en kamp på isen. Det var länge sedan jag såg ett så tamt hockeylag som Tyringe. Så jag vet inte om Nybro är så bra egentligen, säger VH-tränaren.

Vimmerby Hockey gjorde klart med ett nyförvärv tidigare i veckan. Det var den finske forwarden Niklas Salo som anslöt till VH och han har varit med och tränat med laget under veckan. Men Salo är ännu inte spelklar för VH och man vet inte än om han kommer att bli det till mötet med Nybro.
– Beslutet bör komma under fredagen innan matchen så vi får se. Om han blir spelklar så går han in i femman med Henrik Eriksson och Mattias Wigley, säger Nordström.
Vad har du bildat dig för uppfattning av honom hittills?
– Det är en väldigt kvick spelare som framför allt är kvick i skallen. Han har enormt mycket hockey i sig och hade det inte varit för hans längd på 1.70 så hade han spelat i finska högstaligan. Han kan bidra med lite snabbhet och han är bra skolad. Är man snabb i skallen så blir man snabb på isen också. Det som skiljer de bästa spelarna från de andra är just hur kvick man är i huvudet, för spelarna i Färjestad och Växjö åker skridskor lika snabbt som de i Vimmerby, men det är just huvudet och att få med sig pucken i fart som är skillnaden. 

Vimmerby Hockey kommer till matchen med full trupp där den enda som saknas är Pierre Gustavsson som är skadad.

Nyförvärvet Niklas Salo kan få göra debut i VH.
Nyförvärvet Niklas Salo kan få göra debut i VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!