”PRIORITERA INVESTERING I HELT NY ARENA”

Nyligen hade Vimmerby Hockey ett möte med tjänstemän från kommunens Utvecklingsavdelning/Kultur och Fritid. Utifrån det har man nu tillsänt Kommunstyrelsen en skrivelse. Och budskapen är glasklart – att kommunen bör bygga en helt ny ishall!

Foto:

Ishockey2016-11-15 09:04
I skrivelsen lyfter Vimmerby Hockey fram ett antal frågor rörande ishallen och framtiden, som klubben anser vara angelägna och behöver lösas/åtgärdas snarast för att man ska kunna bedriva och utveckla främst sin junior- och ungdomsverksamhet.
”Men givetvis även för att skapa bättre förutsättningar för A-lag och publik”, skriver Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson.

Vimmerby Hockey beskriver den befintliga ishallen som omodern och inte anpassad för nuvarande och framtida verksamhet. Därför vill man nu att ”Kommunstyrelsen tar frågan gällande ishallen och de investeringsbehovs som finns på ”allvar” och prioriterar investering i en helt ny Arena alternativt en total upprustning och renovering av befintlig anläggning”.

I skrivelsen anger föreningen många argument och enskilda punkter för att verksamheten är i skriande behov av en ny ishall.
Bland annat nämns det inledda samarbetet med Vimmerby Gymnasium (hockeyprofil), bristen på omklädningsrum, slitna och undermåliga utrymmen, en hall som lever på dispens från förbundet (för liten för sarg och för lågt i tak) samt mycket mer.

Skrivelsen avslutas med Vimmerby Hockeys styrelses förslag till Kommunstyrelsen:
”Att snarast utreda alternativet med att bygga en helt ny Arena bredvid befintlig anläggning. En modern Arena som motsvarar dagens behov men också morgondagens. Detta skulle bli ett otroligt lyft för hela VH:s verksamhet men kanske ännu viktigare och större för hela Vimmerby Kommun. En tydlig signal som visar framtidstro”.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!