Profilen skänker pengar till LHC – och kan sponsra

Youtubern och influencern Joakim Lundell skänker 100 000 kronor till Linköping HC – och mer pengar kan det bli genom sponsring.

Joakim Lundell skänker pengar till LHC.

Joakim Lundell skänker pengar till LHC.

Foto: TT

Ishockey2021-01-11 20:16

– Jag vill verkligen hjälpa till föreningen jag älskar, säger Lundell på sitt instagramkonto.

Det var under lördagen som Joakim Lundell skrev en kommentar på ett inlägg på LHC:s instagramkonto att han kunde gå in med "en extremt stor summa pengar" för att hjälpa till med värvningen av en ny målvakt, men att han ville "ha en dialog och löften att pengarna används till det."

På måndagen publicerade han ett inlägg på sin egen instagram:

– Som ni vet har den här pandemin slagit otroligt hårt mot många verksamheter, speciellt ekonomiskt. Vissa inom näringslivet drabbas hårdare, bland annat restaurangverksamheten och nattklubbar, och framför allt idrotten som inte får ha någon publik och blöder enorma pengar, säger Joakim Lundell i inlägget.

Han fortsätter: 

– Som ni vet så brinner jag för ishockey och framför allt LHC som jag hejat på sedan barnsben och som går otroligt tungt, dels i SHL där vi ligger sist, dels ekonomiskt. Jag kommer att gå in med 100 000 kr för att visa att jag verkligen vill hjälpa till föreningen jag älskar.

Joakim Lundell uppmanar sedan sina följare att swisha valfri summa till LHC.

Det kan dessutom bli tal om mer pengar genom sponsring i framtiden, enligt LHC:s ordförande Roger Ekström.

"Jättetacksamt stöd till fansens insamling! Detta gjorde han privat. Han har erbjudit en fortsatt dialog gällande framtiden sponsring från något av hans bolag", skriver Roger Ekström i ett sms till Corren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!