Proppen ur för VH – gjorde nio (!) mål mot Huddinge

Proppen ur. Så kan man sammanfatta Vimmerby Hockeys roliga onsdagkväll borta i Huddinge. VH gjorde bland annat fyra mål i den första perioden, vilket lade grunden för 9–2-segern.

Vimmerby Hockey fick jubla åt många mål och tre poäng i bortamatchen mot Huddinge.

Ishockey2022-02-02 21:17

Efter en tung period i den södra Allettan var Vimmerby Hockey ute på poängjakt när man begav sig upp till Huddinge under onsdagkvällen.

Och som det flöt på i början. Visserligen hade Huddinge chansen i spel fem mot tre direkt i den första perioden, men VH:s box stod emot. Efter det var det gästerna för hela slanten. 0–1, 0–2, 0–3 och 0–4 kom innan den första perioden var över. Målskyttar i tur och ordning: Tatu Kokkola, Lucas Jidenius, Aku Alho och Isac Andersson.

Var det över redan där? Ja, med facit i hand kan man säga att det var det.

Huddinge gjorde dock ett försök i den andra perioden, efter att VH utökat sin ledning till 5–0 (!) genom Philip Elgestål. Med två snabba mål – det första på straff – i slutet på perioden kom hemmalaget ikapp och krympte VH:s ledning.

Det förändrade knappast matchens utgång.

I den sista akten kom ännu en målexplosion för VH. Då gjorde man fyra mål på de nio inledande minuterna och gick upp till 9–2. Det innebar att de tio avslutande minuterna blev aningen avslagna – där VH kunde spela av matchen och ta med sig segern hem.

VH tog därmed tre mycket viktiga pinnar och klev återigen upp åttonde plats och över playoff-strecket.

Huddinge-Vimmerby 2–9

Första perioden: 0–1 (07.30) Tatu Kokkola (Isac Andersson, Christian Lindberg), 0–2 (08.21) Lucas Jidenius (Hugo Ollila, Måns Krämer), 0–3 (10.26) Aku Alho (Krämer, Niki Koskinen), 0–4 (15.24) Andersson.

Andra perioden: 0–5 (34.09) Philip Elgestål (Andersson), 1–5 (36.50), 2–5 (39.08).

Tredje perioden: 2–6 (40.38) Oskar Carlsson (spel 5/4, Koskinen, Jakob Karlsson), 2–7 (41.33) Tim Lindfors (Koskinen), 2–8 (46.18) Kokkola (Andersson, Elgestål), 2–9 (48.57) Jidenius (Alho, Andersson).