Proppen ur för VH i sista

Helsingborg gav Vimmerby en tuff match - i två perioder. Sedan var det VH för hela slanten. Vimmerby gjorde fem mål i sista perioden och vann med hela 7-2. – Vi pratade mycket om att ha tålamod och det hade vi. Skönt att få vinna hemma och göra så många mål, sa tränaren Tobias Jahr.

Het fight. Härs ses Vimmerbys Robin Höglund och Helsingborgs Rasmus Forslund i en duell.

Ishockey2017-09-27 19:07

0-1 efter 29 sekunder (!).
Vimmerby fick en riktig mardrömsstart hemma mot Helsingborg.
Som om inte det vore nog så var VH en man för mycket på isen minuten senare – och fick lagstraff och utvisning som påföljd.
Nä, Vimmerby hängde inte alls med i början mot skåningarna och kom billigt undan inledande sex-sju minuterna. Det kunde ha varit både 0-2 och 0-3 om det gått riktigt illa. Sedan tog hemmalaget tag i det mot ett hårt skadedrabbat Helsingborg. Sebastian Åkesson satte supersnyggt 1-1 med en backhand i nättaket efter fin passning från Petter Runesson. Frånsett någon enstaka kontringsattack så dominerade VH andra halvan av första perioden stort.

Känslan inför mittperioden var att Vimmerby skulle koppla ett starkt grepp om matchen - så blev det inte alls. Vimmerby spel var direkt svagt första tio minuterna. De spelade för svårt, för stressigt och allt skedde i ett tempo som var för högt för VH-spelarna. När så Markus Modigs väldigt vackert prickade in 2-1 i bortre krysset trodde vi att VH skulle rycka ifrån, men Helsingborg gav svar på tal med en kvittering kort efteråt.

Efter två spelade perioder var ställningen 2-2.

Vimmerby fick en drömstart i tredje då Markus Modigs satte fart och satte 3-2 efter blott 21 sekunder. Minuten senare drog Vimmerby på sig sitt tredje (!) lagstraff för att de var en spelare för mycket på isen.

Inte heller denna gång fick skåningarna till något bra power play. VH höll undan och var starka med en spelare mindre rakt igenom.

Därefter handlade det om utklassning. Vimmerby körde över gästerna och vann med 7-2, där flera av målen var riktiga läckerbitar.

Matchfakta: Vimmerby-Helsingborg: 7-2 (1–1, 1-1, 5-0)
Första perioden: 0–1 (0.29) Rasmus Rosenqvist (Jesper Lönnberg), 1–1 (11.09) Sebastian Åkesson (Petter Runesson).
Andra perioden:  2-1 (32.10) Markus Modigs (Sebastian Manberg, Dennis Fröland), 2-2 (34.29) Dennis Pegenius (Kevin Eriksson, Oliver Lindgren).

Tredje perioden: 3-2 (40.21) Markus Modigs (Jakob Karlsson), 4-2 (51.16) Jesper Kokkonen (Dennis Fröland, Jakob Karlsson), spel 5 mot 4, 5-2 (54.13) Sebastian Åkesson (Fredrik Asplund), 6-2 (56.04) Hampus Harlestam (Jesper Kokkonen), 7-2 (56.27) Sebastian Mannberg (Jakob Karlsson).
Skottstatistik: 16–7, 13–6

Utvisningar: VH: 5x2. Helsingborg 3x2.