Provspelarens öde bestäms snart: "Trivs bra här"

Det blev ett par träningspass med laget innan det var dags att slängas in i hetluften för Victor Östling. 24-åringens debut hemma mot Nybro blev dock inte riktigt vad han hade hoppats på. "Det var väl inget att hänga i granen", säger en trött Östling efter matchen.

Victor Östling gjorde sin första match för Vimmerby Hockey hemma mot Nybro.

Victor Östling gjorde sin första match för Vimmerby Hockey hemma mot Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-09-09 21:47

Victor Östling presenterades av Vimmerby Hockey i måndags som en try-out-spelare och fick göra sin första match under onsdagen när VH träningsspelade hemma mot seriekonkurrenten Nybro. 

– Det var kul att spela min första match på ett bra tag. Det var sex månader sedan jag spelade match sist, säger Victor Östling när vi träffar honom utanför ishallen i Vimmerby. 

Fowardens debut slutade i en 5–2-förlust efter att gästerna visat sig vara lite hetare än VH denna kväll. Trots att Östling och hans lag hämtade upp ett 2–0-underläge så räckte man inte riktigt till. Han själv fick också gå mållös från matchen. 

– Jag tycker vi förtjänar lite mer. Vi skapar många bra chanser men hade studsen emot oss lite grann. Men det är ju så, ibland går studsen med en och ibland emot, säger han. 

Vad tycker du om din egna insats?

– Nja, det var väl inget att hänga i granen. Det är lite matchtempo och förståelse för spelsystemet som saknas så man inte behöver åka runt och tänka så mycket på isen. Det blev bättre ju längre matchen led, men jag kan inte säga att jag är jättenöjd. 

Östling har inget kontrakt med VH och är inte säker på om han blir kvar i klubben eller inte. Ledningen ska ta ett beslut imorgon (torsdag) om både hans och Aatu Luusuaniemis vara eller icke vara i VH. Frågan man Östling själv så vill han stanna i Vimmerby. 

– Inget är beslutat än utan vi får vänta och se hur det utvecklar sig. Jag trivs bra här och allt från träningar till allt runt om är riktigt proffsigt. Det är hög klass på spelarna och alla är seriösa, precis som man vill att det ska vara. Det har varit riktigt kul att vara här och få vara med och köra. Jag har bara bra saker att säga om det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!