Rackarns Ragnewall, vilken match igen! • "Gått bra"

Wictor Ragnewall. Just det, Wictor Ragnewall. Han är inte så poppis i Vimmerby Hockey. Inte undra på det. Kristianstadmålvakten storspelar varenda gång när han ställs mot VH. "Det har gått bra mot dem", säger han efteråt.

Wictor Ragnewall gjorde en kanonmatch för Kristianstad mot VH.

Wictor Ragnewall gjorde en kanonmatch för Kristianstad mot VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-02-08 06:40

Skydden är av. 

Han sitter i ett av omklädningsrummen och pustar ut en aning. Det tar på krafterna att vara målvakt, trots att inte Wictor Ragnewall hade sin jobbigaste match i karriären. I den officiella statistiken fick han faktiskt bara 17 puckar mot sig mot serieledaren – och han stoppade samtliga. Precis som han gjorde förra gången det begav sig, i den andra omgången av Allettan. Då blev det 6–0. Nu 4–0.

Lägg därtill att han bara släppte ett mål bakom sig i de båda mötena i grundserien. 

Det verkar som att du trivs alldeles förträffligt mot Vimmerby. Är det så?

– Tja, vad ska jag säga, det kan vara tillfälligheter. Samtidigt är det så att man taggar till lite extra när man möter bra lag och det blir en annan typ av intensitet i matcherna. Jag har stor respekt för Vimmerby. Det är ett bra lag, men ikväll vinner vi rättvist sett över 60 minuter. Och jag hade faktiskt räknat med en större forcering av dem i tredje perioden, men det blev aldrig riktigt så. 

Den skicklige målvakten har under årens lopp mött Vimmerby åtskilliga gånger, inte minst då i Troja/Ljungby. 

Är Vimmerby rentav ditt favoritmotstånd?

– Nej, det kan jag inte säga. Sen är det är alltid täta matcher mot dem. Och för oss var det skönt och viktigt att vinna. Nu är det jämt däruppe i toppen.

Jo, inte minst då tack vare han själv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!