Rakell bröt måltorkan i Anaheims seger

21 matcher utan mål – men inte fler. Rickard Rakell fick äntligen sätta en puck i nät igen när hans Anaheim bortabesegrade Ottawa med 2–1.

Rickard Rakell. Arkivbild.

Ishockey2022-01-29 22:32

Den 3 december mot Calgary var senast Rickard Rakell noterades för ett mål i NHL innan matchen mot Ottawa.

Men efter drygt sex minuters spel tog den svenske forwarden vägen bakom målet, vände upp och drog iväg ett avslut från dålig vinkel, som smet in mellan benen på landsmannen Anton Forsberg.

Det innebar både 1–0 till gästerna – och slutet på en lång måltorka för Rakell.

Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Mindre än två minuter senare satte kanadensaren Tyler Ennis dit 1–1.

Ottawa fortsatte sedan att dominera matchen, men John Gibson var omutbar i Anaheimkassen. Den amerikanske målvaktsstjärnan stoppade hela 44 skott.

I stället stack bortalaget upp och fick in segermålet, 2–1, genom Troy Terry i tredje perioden.

Los Angeles-svensken Viktor Arvidsson svarade för dubbla fullträffar borta mot Philadelphia, men det blev ändå förlust, 3–4, efter förlängning.

Arvidsson reducerade till 1–2 i andra perioden, och gjorde 2–3-målet i tredje. Lagkamraten Anze Kopitar lyckades kvittera till 3–3 med drygt en halv minut kvar av matchen, och tvingade därmed fram en förlängning.

Väl där tryckte dock Scott Laughton in segermålet för Philadelphia.