Rakhshani hjälte när Djurgården tog andra raka segern

Kan Djurgården vara på väg upp ur svackan? Så ser det ut. SHL-jumbon tog helgens andra seger på Hovet när Oskarshamn besegrades med 4–2.

Rhett Rakhshani avgjorde för Djurgården, som tog andra raka segern på Hovet. Arkivbild.

Ishockey2022-01-23 20:32

I de två första perioderna var det Djurgården som förde spelet – men efter att Oskarshamn växlat upp och kvitterat tvåmålsledningen med fyra minuter kvar fick Djurgårdens Rhett Rakhshani chansen att glänsa. Han lade in 3–2-målet efter att genom en snabb manöver ha fått med sig pucken bakom Joe Cannata i Oskarshamnsburen – och satte inte bara sitt första mål på 14 matcher, utan även minuter senare sitt andra.

4–2 blev slutsiffrorna för Stockholmslaget som har haft en tung höst och fortfarande ligger sist i SHL. Men Djurgården tar sig sakta men säkert upp mot nästjumbon Timrå – och efter helgens dubbla segrar (den femte och sjätte för säsongen) är avståndet bara sju poäng. Till säker mark, där Malmö nu huserar, är det 11 poäng.

Dick Axelsson, som efter åtta månader gjorde comeback i Djurgården igår, stod för två assist i kvällens match.