Rangers körde över Pittsburgh

New York Rangers fick in åtta mål mot ett läckande Pittsburgh hemma i Madison Square Garden. Men trots 8–4 hördes inget större jubel från Rangershåll. –Vi måste bli lite bättre, säger målskytten Mika Zibanejad.

New York Rangers Artemi Panarin och Mika Zibanejad firar ett av lagets åtta mål mot Pittsburgh.

Ishockey2021-04-07 06:27

Rangers studsade tillbaka fort efter förlusten mot Buffalo på påskafton. Laget rivstartade och hade 3–0 mot Pittsburgh redan när första perioden nådde halvvägs.

En reducering från gästerna spelade ingen större roll när Ryan Strome i powerplay prickade in viktiga 4–1 med sekunder före pausvilan.

– Vi hade pratat om att inte backa hem och det där var ett viktigt mål och det var skönt att kunna gå ut till andra perioden i en tremålsledning, säger Mika Zibanejad, som då själv hade gjort 2–0 på en retur.

"Vi ser vilse ut"

Efter den bedrövliga förstaperioden lämnade Pittsburghs burväktare Tristan Jarry målet inför den andra perioden. In kom Casey DeSmith, som lyckades stoppa laget från en genomklappning.

Men varken tränaren Mike Sullivan eller lagkamraterna lägger skulden på någon av målvakterna efter 15 insläppta mål på de senaste två matcherna – det efter att ha släppt in totalt sju mål på de fem föregående matcherna.

– Vi ser vilse ut (i försvaret). Vi ger dem chanser de normalt aldrig skulle få, vi sviker våra målvakter. Vi måste skärpa oss och täppa till där bak. Men vi kan inte sitta här och beklaga oss, det är bara att lära oss läxan, säger forwarden Jared McCann på presskonferensen efter matchen.

"Tog vara på chanserna"

Zibanejad håller med sin motståndare, men säger också att det trots allt gäller att sätta de möjligheter man får.

– Vi tog vara på våra chanser och ibland går allt in och så var det i kväll, säger svensken.

– Vi har spelat ganska bra på sistone, men vi måste bli lite bättre, men i stort gjorde vi en bra match.

Bäst av alla var Artemi Panarin, som med ett mål och tre assist nu har gjort elva poäng på de senaste fyra matcherna. Pittsburgh får en ny chans att försöka stå emot Panarin och de andra i New York Rangers natten till fredag, svensk tid.