Rangers och Florida kvitterade

New York Rangers och Florida kom tillbaka efter de inledande förlusterna i åttondelsfinalserien i Stanley Cup.

Ryan Strome firar sitt mål i Rangerssegern.

Ishockey2022-05-06 05:44

Rangers besegrade Pittsburgh hemma i Madison Square Garden med 5–2.

Artemij Panarin och Frank Vatrano stod för ett mål och två assister var i vinnarlaget. Mika Zibanenjad lyckades sånär skriva in sig i målprotokollen, men en plockhandske från Louis Domingue kom i vägen.

Marcus Pettersson noterades för en assist, sedan hans skott mot mål styrts bort via försvarares skridsko, och därefter plockats upp av Jake Guentzel som förvaltade skottläget.

New York Rangers har nu kvitterat till 1–1 i matchserien.

"Tufft mentalt"

Kvitterat har även Florida, som vann grundserien, i mötet mot Washington. 5–1 blev slutsiffrorna och Washingtons enda mål gjordes av Nicklas Bäckström, hans första i slutspelet.

– Jag tycker att vi startade rätt bra, säger han efter matchen.

Bäckströms powerplaymål innebar 1–2-underläge, men när Florida utökade ledningen i bytet därefter fick sig självförtroendet en smäll.

– Det var rätt tufft mentalt, och efter andra perioden, i tredje, så har de en 5–1-ledning och det är inte så mycket att göra.

Det är små marginaler i slutspelet och Washington hade några missade skott, konstaterar han.

– Vi har en tajt serie framför oss åker när vi nu åker tillbaka till Washington, jag ser fram emot att spela framför våra fans.

Gustav Forsling noterades för en assist till Floridas sista mål, som slogs in av Carter Verhaeghe.

Även i denna matchserie står det 1–1.

Två raka segrar

Det är utjämnat också mellan Dallas och Calgary sedan Dallas vunnit med 2–0 på bortaplan. Jake Oettinger räddade alla 29 skotten. Joe Pavelski gjorde 1–0 på Calgarys svenske målvakt Jacob Markström i första perioden och Michael Raffi satte 2–0 i tom bur i matchens näst sista minut.

Colorado tog andra raka segern i åttondelsfinalserien mot Nashville sedan Cale Makar avgjort 8.31 in i förlängningen, till 2–1.

Colorado hade ett stort spelövertag, men Nashville-målvakten Connor Ingram höll emot bra och räddade hela 49 skott.