Rangers och Toronto klara för slutspel

New York Rangers och Toronto är klara för slutspel, efter att ha vunnit sina matcher i natt. –Jag blir mer och mer bekväm. Det är en tuff liga med många skickliga spelare, du måste vara på tårna varje sekund under matchen, säger Torontomålvakten Erik Källgren.

Mika Zibanejad kämpar om pucken mot Michael Del Zotto.

Mika Zibanejad kämpar om pucken mot Michael Del Zotto.

Foto: Bebeto Matthews/AP/TT

Ishockey2022-04-10 05:49

Rangers säkrade sin plats inför hemmapubliken i Madison Square Garden genom en 5–1-seger över Ottawa. Anton Forsberg i Ottawamålet tvingades bland annat släppa in två skott från målsprutan Chris Kreider, som nätade för 48:e och 49:e gången den här säsongen. Vid det första målet noterades Mika Zibanejad för en assist.

New York-laget har de senaste åren spelat slutspel 2017 och 2020.

– Jag tror att varje år när du spelar så är slutspelet målet, och att vinna. Vi har definitivt haft en bättre känsla i år. Men det har varit värt väntan, och det har varit roligt att vara en del av lösningen, även om det varit några tuffa år, sade Zibanejad vid en pressträff dagen innan matchen.

Rangers är delad etta i Metropolitan Division på 100 poäng tillsammans med Carolina. Lagen möts på tisdag i New York.

Matthews tvåmålsskytt

Klart för Stanley Cup är också Toronto, i och med en 3–2-seger hemma mot Montreal. Auston Matthews stod för två av målen, och har därmed gjort hela 58 mål den här säsongen.

– Att se honom göra den mängden mål som han gjort i år är overkligt. Och att möta honom på träning också är skoj. Det är antagligen de svåraste skotten att ställas inför, så det är jättebra för mig att få träna på dem, säger Torontos målvakt Erik Källgren efter matchen.

"Stabil match"

Den svenske 25-årige målvakten räddade 24 av 26 skott i sin nionde NHL-match, och säger sig bli allt mer bekväm. Han var nöjd med både den egna och lagets insats.

– Jag tycker att vi spelade bra, vi hade så klart mycket tid i deras zon och sköt mycket, men vi var rätt bra på att försvara också. En stabil match av oss, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Erik Källgren gör en räddning i matchen mot Montreal.
Erik Källgren gör en räddning i matchen mot Montreal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!