Rangers pensionerar Lundqvists tröjnummer

New York Rangers förevigar Henrik Lundqvist. NHL-klubben pensionerar målvaktsikonens nummer 30 – och hissar hans tröja till taket på hemmaarenan Madison Square Garden. "Henrik är, och kommer för alltid att vara, en Ranger", skriver klubben på Twitter.

New York Rangers förevigar Henrik Lundqvists tröja. Arkivbild.

New York Rangers förevigar Henrik Lundqvists tröja. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ishockey2021-08-20 17:14

Henrik Lundqvist representerade New York Rangers under 15 år av sin karriär. Totalt blev det 887 matcher, varav 459 segrar – flest någonsin för en målvakt som bara spelat för en klubb.

2012 vann han Vezina Trophy, priset som går till NHL:s bäste målvakt.

"Henrik är en av de främsta ishockeymålvakterna genom tiderna, och vi är så lyckligt lottade att vi fått följa hans storhet i 15 år", skriver Rangers på Twitter.

"Vi är hedrade att meddela att vi kommer att pensionera hans nummer och hissa hans tröja vid en match den här säsongen."

Trots många fina säsonger i New York-klubben nådde den numera 39-årige Lundqvist aldrig hela vägen fram till en Stanley Cup-titel. Närmast var det 2014 då Rangers föll i finalen mot Los Angeles.

Svensken blir den elfte Rangers-spelaren någonsin att få sin tröja hissad i Madison Square Garden. Senast det skedde var 2018 när både Vic Hadfield och Jean Ratelle hedrades av klubben.

Henrik Lundqvist meddelade på en pressträff under fredagen att han avslutar sin ishockeykarriär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!