Rangers utklassade Chicago

New York Rangers hade inga bekymmer med Chicago, utan besegrade NHL-jumbon med 7–1. Svenske Arvid Söderblom hade ingen höjdardag i målet.

New York Rangers Kaapo Kakko i ett anfall mot Chicagos målvakt Arvid Söderblom.

New York Rangers Kaapo Kakko i ett anfall mot Chicagos målvakt Arvid Söderblom.

Foto: David Banks/AP/TT

Ishockey2022-12-19 04:42

Senast Chicago vann en match var det mot just New York Rangers i början av december, så kanske lyste ett visst hopp bland hemmasupportrarna när Rangers gästade i United Center.

Men det blev ingen favorit i repris för de rödsvarta. Svenske målvakten Arvid Söderblom hade det minst sagt motigt. Det hade även hans lagkamrater Patrick Kane och Jonathan Toews, som uppmärksammades för att de spelade sin tusende match tillsammans, något bara elva andra duor mäktat med i ligans historia.

Slog i bakhuvudet

Av 26 skott som slungades mot Söderblom lyckades svensken bara få stopp på 19. Alla sju Rangersmål gjordes av olika skyttar, nämligen Kaapo Kakko, Vincent Trocheck, Jacob Trouba, Braden Schneider, Vitalij Kravtsov, Filip Chytil och Artemij Panarin.

– Vi hade bekymmer under första halvan av säsongen, och nu får vi fler mål. Men försvaret har så klart varit jättebra, och målvaktandet har varit utmärkt, sammanfattar tränaren Gerard Gallant efter matchen, enligt AP.

Vid 6–1-målet kraschade Chicagobacken Caleb Jones in i Söderblom, som trycktes bakåt av kollisionen och slog i bakhuvudet i ribban så han tappade hjälmen. Söderblom såg lite skakig ut efteråt, men kunde fortsätta matchen ut.

"Smärtar mer än vanligt"

Rangers Mika Zibanejad blev förvisso utan mål, men fick med sig två assists från matchen. Chicagos Philipp Kurasjov spräckte nollan för Chicago.

Chicago har haft en kämpig säsong och ligger sist i ligan. Förlusten var den sjunde i rad. Rangers har däremot medvind, segern var den sjunde raka och laget ligger för närvarande på slutspelsplats.

– Det finns tillfällen då du spelar bra hockey, gör ett misstag och pucken hamnar i egna nätet. För tillfället verkar de tillfällena smärta mer än de vanligtvis gör. När saker går illa, så går de jätteilla och det blir en negativ snöbollseffekt. Mentalt har vi som lag svårt att återhämta oss, säger Chicagos kapten Jonathan Toews enligt AP.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!