RANKING: De listar vi som de bästa VH-värvningarna

Plocka ut de tio bästa hockeyvärvningarna i Vimmerby sedan laget tog klivet upp i Hockeyettan. Det var utgångspunkten vi ställdes inför. Tuff utmaning..., jovars. Här är Sportens val. Plats 6 till 10.

Vimmerby Hockeys bästa värvningar placering sex till och med tio.

Vimmerby Hockeys bästa värvningar placering sex till och med tio.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-03-11 17:00

Rent krasst finns det nog närmare 25–30 spelare som kan komma till tals på den här rankingen. Urvalet har varit stort sedan Vimmerby Hockey tog det där efterlängtade steget upp i seriehierarkin. Säsongen 2011/2012 var första gången VH spelade i Hockeyettan. 

undefined
Dennis Fröland

10. DENNIS FRÖLAND

Från: Varberg

Antal säsonger: 2.

Poäng: 61 (11+50) på 86 matcher

Nu: Troja/Ljungby (Allsvenskan)

Kommentar: Den 29-årige Stockholmaren har representerat flera elitklubbar – och har också två säsonger i Vimmerby Hockey. Han gjorde sig känd som en skridskostark, smart back – med hög poängproduktion. Var också stabil bakåt, vilket hans plus/minus-statistik för säsongen 2017/2018 skvallrar om. I grundserie och Allettan hade han +34 i den statistiken för VH. Mäkta imponerande såklart. Numera lirar han i Hockeyallsvenskan. 

undefined
Kalle Östman

9. KALLE ÖSTMAN

Från: Pantern

Antal säsonger: 1

Poäng: 42 (18+24) på 42 matcher

Nu: Malmö (SHL)

Kommentar: Okej, inte helt givet att platsa på den här listan då Borlänge-produkten Kalle Östman bara gjorde en enda säsong i VH-dressen. Men vilken säsong det var! Den sympatiske centern/forwarden dominerade matcher på sitt eget speciella sätt, där han inte nödvändigtvis tog så stor plats, men där han ändå var klart bäst. Det fanns något där som vilken hockeykännare som helst inte kunde undgå att se: ett enormt kunnande. Numera en SHL-lirare. Snittade på en poäng per match i Vimmerby. 

undefined
Pierre Gustavsson.

8. PIERRE GUSTAVSSON

Från: Västervik

Antal säsonger: 5 (2 sejourer)

Poäng: 85 (31+54) på 205 matcher 

Nu: Vimmerby.

Kommentar: Tänk lagspelare. Tänk grovjobbare. Tänk energihöjare. Då kommer nästan garanterat Pierre Gustavsson upp på näthinnan när vi snackar spelare i Vimmerby Hockey. PG lär säkert vara något av en drömspelare för tränarna. De vet alltid vad de får av Oskarshamnssonen, som har gjort många säsonger i VH. Är väldigt viktig i boxplay med sitt enorma slit. 

undefined
Måns Carlsson

7. MÅNS CARLSSON

Från: Tyringe

Antal säsonger: 1.

Poäng: 54 (17+37) på 48 matcher

Nu: Mora (Allsvenskan)

Kommentar: Fick ett stort genombrott i Vimmerby säsongen 2018/2019. Att det bara blev en säsong i klubben var självklart. Han var alldeles för bra för Hockeyettan. Hiskelig poängproduktion av Lysekilsgrabben, över 50 poäng i VH. Gjorde ett minnesvärt mål i den andra matchen i playoff 2 mot Troja, då han stänkte dit 2–1-målet i sudden death. Måns Carlsson hade spelmässigt en förmåga som få andra i VH kunnat matcha de senaste tio åren. Vad? Jo, skickligheten att sänka tempot och skapa mer tid och utrymme för sig själv. 

undefined
Björn Jonasson

6. BJÖRN JONASSON

Från: Nacka

Antal säsonger: 3,5

Poäng: 123 (49+74) på 108 matcher 

Nu: Huddinge (Hockeyettan)

Kommentar: En av de starkaste VH-profilerna sen klubben tog klivet upp. Är fortfarande i allra högsta grad med i hetluften, där 33-åringen levererar på en hög nivå i Huddinge. Spenderade 3,5 säsonger i Vimmerby och var en poänggörare av rang. Hetlevrad, kvick och med en otrolig vinnarinstinkt blev han för många en favoritspelare. Hade en bra kemi med Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson. 

Fotnot: Egna produkter som värvats in under de här åren är inte medräknande och tas inte med i vår bedömning. 

Resterande delen av listan kommer på sajten senare ikväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!