Raymond målskytt i Detroits utklassning

Detroit besegrade Montreal med 5–0 i nattens NHL-möte. Svenske Lucas Raymond gjorde ett mål och landsmannen Jonatan Berggren noteras för en assist.

Detroits Ville Husso höll nollan.

Ishockey2023-04-05 05:39

Raymond gav Detroit 1–0-ledningen i början av första perioden, efter en passning från David Perron. Perron följde sedan upp med ett eget mål innan perioden var över.

Ytterligare två Detroitpuckar gick in i andra innan Perron kunde avsluta med sitt andra mål i tredje perioden.

– Vi pressade på, spelade på helt rätt sätt, säger han efteråt.

För fjärde gången i NHL-karriären höll Detroits finländske målvakt Ville Husso nollan. Husso, som räddade 24 skott, var tillbaka på isen efter att ha missat sju matcher på grund av en skada.

– Det gick bra från start, även under träningen kändes det bra. Det var lite nervöst före matchen. Men så är det alltid när man inte spelat på ett tag, säger han.

Detroit är inte borträknat från slutspelet än, men det krävs mycket för att laget ska knipa ett av de två så kallade wildcarden i östra konferensen.

Husso säger att det kändes viktigt att komma tillbaka och spela så här i slutet av säsongen även om det kanske inte blir vidare spel i Stanley Cup.

– Jag vill alltid spela. Tyvärr missade jag två veckor, men det var riktigt skönt att vara tillbaka, säger han.

För Montreal ligger dock en Stanley Cup-plats utom räckhåll. Laget gjorde för andra mötet i rad inte ett enda mål och förlorade sin fjärde raka match.

Totalt går 16 av ligans 32 lag vidare till slutspel, åtta från varje konferens. Hittills är Boston, Carolina, Dallas, New Jersey, Toronto, Minnesota, New York Rangers, Vegas, Tampa Bay, Edmonton och Los Angeles slutspelsklara.