Tam insats av VH gav förlust i nyckelmatchen

Vimmerby Hockey var aldrig nära att bärga tredje raka segern. Mot Mariestad borta stod laget för en riktigt blek insats och föll med 3–0.

Mariestad övertygade mot ett blekt Vimmerby och vann säkert.

Ishockey2022-02-19 18:16

Vimmerby hade stora problem att freda sig från början och fick slå icing gång på gång. Efter knappt tre minuter bjöd gästerna dessutom Mariestad på en gratischans som slutade med ett ledningsmål. Efter 1–0 fortsatte hemmalaget att ösa på. Det ledde till att VH-tränaren Staffan Lundh tog timeout efter knappt åtta minuters spel.

VH lyfte sig något efter det, men ska ändå vara nöjda med att Mariestad inte hade mer än ett mål upp efter första perioden.

I andra perioden fick Vimmerby lite bättre kontroll på defensiven. Framåt hade laget fortsatt hopplöst svårt att komma till heta lägen.

Lite samma blev det i tredje perioden också. Mariestad fick dit 2–0 efter åtta minuter. Redan då kändes saken klar. VH lyckades inte forcera fram några klara chanser. Istället kom 3–0 i öppen bur minuten från slutet.

En tung förlust efter en ovanligt tam insats av Vimmerby som sätter sig i ett prekärt läge.