Rekordräddning av Saros i Nashvilleburen

Finländaren Juuse Saros räddade 64 skott för Nashville när laget besökte Carolina i nattens NHL – ett nytt klubbrekord. Gästerna vann mötet med 5–3, både Filip Forsberg och Mattias Ekholm gjorde mål.

En av Juuse Saros alla räddningar när hans Nashville besegrade Carolina i NHL-ishockeyn.

Ishockey2023-01-06 05:34

Saros 64 räddningar är fler än vad någon Nashvillemålvakt tidigare har lyckats med i en match.

– Jag försökte bara hålla koll på pucken så bra som möjligt, säger Saros efter matchen.

Saros är inte bara Nashvilles rekordräddare – under matchen meddelades också att han är en av de hittills 32 spelare som har utsetts till årets All star-spel i början av februari. Återstående tolv spelare utses kommande veckor.

– Det är rätt coolt, säger han om det kommande All star-spelet.

Carolina och Nashville följdes tätt åt i de inledande två perioderna.

Det började med att hemmalaget tog ledningen i mitten av första perioden men Nashvilles Filip Forsberg kvitterade i powerplay några minuter därefter.

I andra perioden upprepades ett liknande scenario två gången – Carolina som tog ledningen och Nashville som kvitterade. Inför sista perioden var ställningen 3–3. Mattias Ekholm hade då gjort ett av Nashvilles mål och Carolinas Jesper Fast gjort en assist.

I tredje lyckades gästerna genom Mark Jankowski skaffa sig ledningen för första gången och i matchens slutsekunder utökades den genom Colton Sissons. Nashville vann mötet med 5–3.