Rena rama ketchupeffekten för Vimmerby!

Jo, ja. Det skulle nog bli tufft det här, mot pigga nykomlingen Alvesta. Så gick förhandssnacket. Pyttsan. Det här var klasskillnad, rakt över. Vimmerby krossade ett svagt Alvesta och vann med 7–1. "Grymt kul att vi fick sån utdelning", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Anton Carlsson låg bakom många mål för VH.

Anton Carlsson låg bakom många mål för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-18 22:17

Ingen, eller alla fall få, hade nog förväntat sig att Alvesta skulle ligga topp-fem efter fem omgångar. 

Det som tagit dem dit, såg man inte mycket av mot Vimmerby. 

Inte alls. Det var nämligen enorm nivåskillnad mellan de här lagen. VH var klasser bättre än nykomlingen. 

– Jag tycker att vi går ut och visar direkt att vi ville vinna den här matchen, säger Anton Carlsson, som förvisso drog på sig en utvisning efter bara 21 sekunder. 

Den hade ingen betydelse. För Vimmerby eller Anton Carlsson själv. 

Visst hade Vimmerbymålvakten Scott Hector några ströskott på sig, då och då. Och visst kom Alvesta i några snabba spelvändningar här och där. Det här var ändå Vimmerbys match, fullt ut. 

Nu dröjde det visserligen till den tolfte matchminuten innan målnollan spräcktes, men sen var det aldrig något snack. Målet för övrigt inprickat av backen William Alftberg, som snyggt krutade in pucken från nära håll. Kort efteråt kom 2–0 efter fint klapp-klapp-spel i powerplay. Som så många gånger tidigare var det kedjetrion Eddie Levin (målskytt), Jakob Karlsson och Anton Carlsson som låg bakom det vackra målet.  

Just kombinationen powerplay och Anton Carlsson visade sig hellyckad den här kvällen. Vicekaptenen låg bakom ytterligare två mål i den spelformen – och noterades för fyra (!) assist. 

Är det rekord?

– Ja, det är det. Jag har gjort fyra poäng i några matcher tidigare, men aldrig fyra assist. Sen tycker jag det är starkt av oss att hålla fokus matchen igenom trots att vi leder stort, säger den nyblivne pappan.

Just det. Ett spelskickligt och spelsuget VH gick från 2–0 till 6–0 i mittperioden. Flera av målen var läckerbitar, inte minst då Martin Pärnas 5–0-mål. Forwarden fick till en riktig projektil och pucken gick stenhårt i nät på direktskottet. 

Tredje perioden var mer eller mindre en transportsträcka. Matchen var över. Alla förstod att Vimmerby skulle vinna stort. 

Efteråt var förstås tränaren Hampus Sylvegård helnöjd: 

– Vi gör det jättebra. Innan matchen tryckte vi på att vi skulle gå ut hårt och sätta standarden, och det gör vi verkligen. 

Vad är du mest nöjd med efter en sån här match?

– Många saker, framför allt kanske vårt spel i special teams. Vi gör fyra mål i powerplay och gör det riktigt bra. Att vi får med oss så många utvisningar tyder också på att vi för matchen. Jag är också väldigt nöjd med spelet med puck. Alla ville vara delaktiga och killarna jobbade med fötterna där ute på isen. 

Segern innebär att Vimmerby nu tagit poäng i fem raka matcher. Ett rejält styrkebesked. Det är bara premiären mot Kristianstad som VH gått helt poänglöst. 

Redan på fredag har Vimmerby match igen, då Troja/Ljungby kommer på besök.

VH-Alvesta: 7-1

Första perioden: 1–0 (11.45) William Alftberg (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 2–0 (14.47) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Anton Carlsson.

Andra perioden: 3–0 (24.13) Oskar Lindgren (Hugo Ollila, Isac Andersson), 4–0 (32.39) Carl Sjöberg (Martin Pärna), 5–0 (37.33) Martin Pärna (Anton Carlsson, Elias Lindgren), 6–0 (39.39) Elias Lindgren (Anton Carlsson, Martin Pärna).

Tredje perioden: 7–0 (53.15) Olle Söderlund (Gustav Karlsson, William Dageryd), 7–1 (55.35) Adam Andersson. 

Eddie Levin gjorde 2-0 i power play för VH framspelad av Jakob Karlsson och Anton Carlsson.
Eddie Levin gjorde 2-0 i power play för VH framspelad av Jakob Karlsson och Anton Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!