Repliken från Mörrum: "VH favoriter i allas ögon"

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky menar att Mörrum har pressen på sig i den första åttondelsfinalmatchen. Men Mörrums tränare Thomas Engman håller inte med. "I mina och i alla andras ögon är Vimmerby favoriter", menar han.

Thomas Engman tycker att Vimmerby Hockey är favoriter inför åttondelsfinalen.

Thomas Engman tycker att Vimmerby Hockey är favoriter inför åttondelsfinalen.

Foto: Bildbyrån/Montage

Ishockey2021-03-28 21:15

Mörrum, Visby/Roma eller något annat lag? Frågan var vilka Vimmerby Hockey skulle välja som sina motståndare i den kommande åttondelsfinalen. Svaret blev de förstnämnda

– Det var ingen jätteöverraskning. Vi trodde väl att vi skulle bli valda av antingen Dalen, Nybro eller just Vimmerby, säger Mörrum-tränaren Thomas Engman.

Ser du det som en för- eller nackdel att ni känner varandra så pass bra?

– Nja, lite både och. Vi har ju mötts fyra gånger den här säsongen och vi vet hur Vimmerby spelar och tvärtom. Jag tror inte något av lagen kommer ändra så mycket i sitt spel. 

Mörrum har haft det tufft mot VH den här säsongen och bara vunnit en av fyra matcher mot Smålandslaget. Den segern kom på hemmais – och man inleder åttondelsfinalserien i just Jössarinken.

– Det blir viktigt att vinna hemma. Segern vi tog mot Vimmerby var hemma och vinner vi den första matchen så kan vi spela mer avslappnat i den andra. Men båda lagen vill vinna lika mycket, menar Engman. 

Hur ser det ut i truppen hos er?

– Alla är tillgängliga, förutom långtidsskadade Adam Ingvarsson och långtidssjuke Hampus Melén. 

Första matchen spelas på tisdag och VH:s tränare Phil Horsky har tidigare sagt att pressen är på Mörrum. Thomas Engman skriver inte under på det.

– I mina och i alla andras ögon är Vimmerby favoriter.

Snart vet vi vilket av lagen som pallade för trycket...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!