Rev kontraktet med VH

Vimmerby Hockeys forward Razmuz Waxin Engback lämnar klubben med omedelbar verkan. – Jag förtjänar mer speltid än vad jag har fått, menar Engback, som nu är nära en övergång till Vallentuna. – Valet var helt och hållet hans eget, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

SLUTSPELAT. Razmuz Waxin Engback har bestämt sig för att lämna Vimmerby Hockey. Han har redan flyttat hem till Stockholm. Foto: Viktor Allvin

SLUTSPELAT. Razmuz Waxin Engback har bestämt sig för att lämna Vimmerby Hockey. Han har redan flyttat hem till Stockholm. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-10-25 05:40

Inför säsongen värvade Vimmerby Hockey 22-årige forwarden Razmuz Waxin Engback från Vallentuna i den östra HockeyeEttan. Enligt uppgifter till vår tidning är nu han på väg tillbaka dit igen. I går rev han nämligen kontraktet med VH och flyttade hem till Stockholm med omedelbar verkan.

– Jag har inte fått spela speciellt mycket utan suttit en hel del på bänken. Sedan Jakob Karlsson och Kalle Östman kom in i laget har jag kommit ännu längre från en fast plats och den här situationen är inte särskilt utvecklande för mig, säger Waxin Engback.

”Inga svar alls”

Vad fick du för motivering när du blev satt på bänken?

– Jag har inte fått några svar alls. Kommunikationen har varit dålig. Jag har bara försökt kriga på så mycket som möjligt, men bevisligen har det inte räckt till. Om jag ska vara ärlig tycker jag att jag förtjänar mer speltid än vad jag har fått.

– I samtalen har de sagt att de vill ha mig kvar. Jag frågade då sportchefen Daniel Stolt om jag inte kunde bli utlånad för att få speltid, men fick svaret av tränarna att de ville se en lång lösning med mig. Då valde jag att hoppa av, säger Razmuz.

”Hans eget val”

Enligt uppgifter till vår tidning kontaktades Waxin Engback för ett par veckor sedan av förra klubben Vallentuna och att det är de som har försökt knyta forwarden till sig igen.

– När det kom en förfrågan om utlåning tog vi en diskussion inom klubben men konstaterade att det inte var något alternativ som vi hade något att vinna på, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

– Vi ville se Razmuz här på samma premisser som alla andra. Samtidigt har vi varit tydliga mot honom med att han för närvarande är 14:e forward när alla spelare är hela och friska. Vi kan bara göra våra bedömningar utifrån nuet.

– Det är Razmuz som har fått en förfrågan från en annan klubb och han hade att välja mellan att vara kvar och kämpa eller lämna. Valet var helt och hållet hans eget och vi har inte motat bort honom på något sätt, säger Hällegard.

Vimmerby Hockey kommer i dagsläget inte ge sig ut på jakt efter någon ny forward som ersätter Waxin Engback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!