Sylvegård vill slå till med samma mynt mot Skånelaget

Nu vänder serien och det är dags för returmöte för VH mot motståndarlagen i Hockeyettan. Precis som i premiären är det Kristianstad som väntar först och där vill ett formstarkt Vimmerby ha revansch. "De är stora och tunga", säger tränaren Hampus Sylvegård.

Hampus Sylvegård, VH

Hampus Sylvegård, VH

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-02 19:00

Det har gått lite mer än en månad sedan Vimmerby Hockey förlorade sin seriepremiär mot Kristianstad med 1–5 på hemmais. På fredagen får VH chansen att slå tillbaka när man reser ner till Skåne.

– Blickar man tillbaka på den första matchen så gjorde vi en bra match men Kristianstad är bra på att utnyttja sina målchanser och är svåra att få hål på. Det ska bli roligt att få möta dem igen och kul för många i laget att åka till en ny hall, säger Hampus Sylvegård.

I senaste matchen mot Tyringe i inledningen av den första perioden hade VH svårt med omställningarna. Det är en del som Sylvegård har tryckt på inför matchen mot Kristianstad.

– De vill gå in och attackera direkt på kassen. Man kan bli hårt straffad om man tappar pucken på fel ställe. Kristianstad är väldigt raka och vill driva på. De är också bra i egen zon och kommer göra det svårt för oss att ta sig in på deras kasse. Det kommer krävas en bra insats och jag antar att de vill gå ut hårt inför hemmapubliken en fredagskväll. 

Hur är läget i laget?

– Vi har fått resultaten med oss nu på slutet och det är en självförtroende boost. Vi är redo nu när serien vänder och vi åker med full trupp.

Fotnot: Vi tv-sänder Vimmerbys bortamatch mot Kristianstad med start 18.50 på vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!