Revanschsugen Drugge förlänger med VIK

Sent omsider börjar pusselbitarna ramla på plats för Västerviks IK. Senaste i raden av kontraktsförlängningar: Oskar Drugge.

Foto:

Ishockey2017-07-26 12:03

Backen, med Luleå som moderklubb, har förlängt avtalet med ett år. 24-åringen kom till VIK inför säsongen 15/16 och var med och tog upp klubben till Hockeyallsvenskan. Väl där gick flyttlasset till Vita Hästen innan han återvände i slutet på oktober i fjol. Nu är det alltså klart att han blir VIK trogen minst ett år till.

- Det var egentligen aldrig aktuellt med att flytta. VIK var huvudspåret hela tiden. Jag började fundera lite på vad ett tränarbyte skulle innebära för mig när Karlin försvann men det passerade fort.

VIK:s sportchef Tomas Lind är såklart glad över att ha säkrat den profilstarke backens tjänster.

- Härligt att ha Oskar med i truppen redan från början i år, jag tror att han med sina offensiva egenskaper och sitt högerfattade skott kan bli en starkt positiv faktor i årets allsvenska spel för VIK.

Oskar, som prickade in fyra mål och åtta assist i VIK-dressen under fjolårssäsongen, var inte helt tillfreds med sina prestationer.

- Jag känner en stor revanschlusta. Det var egentligen de sista 20-22 matcherna jag kände att jag kom upp i en bra nivå. Innan hade jag kanske lite för stor respekt för serien, steget från division ett till allsvenskan är inte så stort som man kanske först tror. Jag var säkert lite stukad när jag kom tillbaka från Hästen också, menar Drugge.

Med en stark och lång försäsongsträning hoppas han kunna visa en ännu högre nivå för PTH-publiken i vinter.

Är du bättre tränad än någonsin?

- Den klyschan kanske vi ska undvika. Jag känner dock att jag är i bättre form än förra året, sen är jag inget fysfenomen som vinner massa tester.

Vad har du för bild av VIK-truppen?

- Att den enda som inte är ersatt är Olle Liss. Sen är det som förra året att några måste blomma ut och ta en stor roll.

Personligen vill han ha mycket ansvar och vara en spelare att räkna med i båda riktningarna.

- Min huvudsakliga uppgift är att försvara men jag vill vara med och spela en offensiv hockey och bidra med en del poäng, avslutar Oskar Drugge.

VIK-truppen just nu:

Målvakter:

Viktor Östlund

Backar:

Emil Wahlberg

Joakim Englund

Tobias Björklund

Andreas Frisk

Oskar Carlsson

Erik Gustafsson

Oskar Drugge

Forwards:

Emil Georgsson

Joacim Hedblad

Jacob Tenemyr

Tony Pappila

Viktor Lindell

Dan Pettersson

Victor Öhman

Patrik Blomberg

Jörgen Karterud

Christopher Fish

Pierre Gustavsson

Mattias Elfström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!