Roger Forsberg om Trojas insats: "Hade önskat mer"

Som klara seriesegrare i Hockeyettan Södra hade Troja/Ljungby stora förväntningar på sig i Allettan. Nu kan de som bäst nå en fjärdeplats vid seger mot Vimmerby borta på lördag. "Det är klart att vi hade önskat mer", säger tränaren Roger Forsberg.

Roger Forsberg har tränat Västervik tidigare men återfinns numera i Troja/Ljungby som möter Vimmerby Hockey på lördag i sista omgången av Allettan.

Roger Forsberg har tränat Västervik tidigare men återfinns numera i Troja/Ljungby som möter Vimmerby Hockey på lördag i sista omgången av Allettan.

Foto: KENTA JÖNSSON

Ishockey2021-03-12 11:00

Troja/Ljungby gick som tåget under hösten och vann serien med nio poängs marginal. Efter en knackig start på Allettan har laget svarat för en klar uppryckning och är klara för slutspelet. Om de besegrar VH på bortais på lördag kan de avancera till fjärde plats i tabellen.

Är du besviken på lagets prestation i Allettan?

– Man kan säga att jag hade önskat mer. Nu har vi ändå fem segrar och tre oavgjorda på våra nio senaste matcher. Det är svårt att undvika svackor helt och hållet under en säsong så vi får väl hoppas att vi har haft våran, säger Troja/Ljungbys tränare Roger Forsberg som fick ta ett ofrivilligt uppehåll under säsongen.

Hur känns det efter hjärtoperationen du genomgick i december?

– Jag var tillbaka den 10 februari och har kunnat köra för fullt sedan dess, så det är bara bra.

I Allettan har både Vimmerby och Troja förlitat sig till kollektivet när det gäller poängproduktionen och inte haft enskilda spelare som stuckit ut i statistiken. 

– I grundserien hade vi Victor Romfors och Alexander Bjurström som var etta och tvåa i poängligan, men det har inte gått som på räls på samma vis för dem i Allettan. Jag har en förhoppning om att våra mönsterbrytare ska komma igång på ett bättre vis framöver, säger Forsberg som ser fram emot lördagens drabbning.

– VH är starka och blir en bra värdemätare för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!