Rögle avgjorde sent i målrik match

Benjamin Smith blev hjälte när han strax före slutsignalen satte sitt första mål i Rögle och avgjorde bortamatchen mot Skellefteå. –Vi hade studsen med oss, säger Smith.

Rögle slog Skellefteå med 5-4 i SHL-ishockeyn. Arkivbild.

Ishockey2020-10-24 18:04

Två premiärmålskyttar med tysk anknytning såg till att Rögle kunde vinna en svängig bortamatch mot Skellefteå med 5-4. Det avgörande målet slogs in strax före slutsignalen av amerikanen Ben Smith som är på lån från Adler Mannheim. Hans första mål i Rögletröjan innebar att Ängelholmslaget för andra matchen i rad vann med 5-4. I torsdags var det Frölunda som besegrades med samma siffror.

– Vi hade studsen med oss den här gången, det kunde ha gått åt båda hållen. När min lagkompis snappade upp pucken och passade mig slog jag till direkt och hade lyckan att se den gå in, säger Smith, som nu gjorde sin sjätte match sedan han lånades in från Adler Mannheim i tyska ligan.

"Trivs bra i laget"

På meritlistan står bland annat en Stanley cup-vinst med Chicago 2013.

Till Rögle är han utlånad fram till den 24 november. Preliminärt ska den tyska ligan starta igen i december efter att ha varit coronastoppad. Om inte detta sker han inte främmande för en fortsättning i Ängelholmslaget.

– Vi får se vad som händer i världen. Men jag skulle inte ha något emot att stanna, trivs bra i laget och staden, säger han.

Fartfest och målfyrverkeri. Så går det att sammanfatta mötet mellan två av ligans mest anfallsglada lag.

Sex mål i första perioden

Åtminstone var det i de båda första perioderna närmast total fokus på offensiven. Synd på de i det närmaste tomma läktarna för det här hade varit roligt för fler än 50 att se live.

Som den första perioden, där det kunde noteras hela sex mål, tre för vardera laget.

Ben Smith var inte ensam om att göra sitt första mål i Rögletröjan. Inte ensam om att komma från Adler Mannheim heller.

Första målet i matchen gjordes nämligen av den tyske supertalangen Moritz Seider. 19-åringen valdes som sexa av Detroit Red Wings i förra årets NHL-draft och lämnade efter förra säsongen Adler Mannheim för spel i AHL.

Nu hittade han, i sin fjärde match med Rögle, rätt med ett dragskott från sin backplats.

Det här kanske är ligans båda mest fartfyllda lag och det sprakade om tillställningen från första stund.

Everberg tvåmålsskytt

Efter en period stod det 3-3 efter bland annat två mål av Rögles Dennis Everberg, som båda gångerna fick stå ganska ostörd framför Skellefteås målvakt och först vinkla in en passning från Niklas Hansson och sedan, efter bara fem sekunders powerplay, snappa upp en målvaktsretur och slå in 3-3.

Även Skellefteå fick en tvåmålsskytt i Jesper Frödén som gjorde båda sina fullträffar i numerärt överläge. Det andra målet var Frödéns åttonde totalt och förde upp honom i topp av skytteligan.

Men det var knappast någon tröst den här kvällen. Efter fyra raka hemmasegrar kammade Skellefteå den här gången noll, trots bra spel långa stunder.

– Defensivt var det en hel del brister, bland annat släppte vi två mål på fasta situationer. De var för billiga om man vill vinna en match mot ett topplag som Rögle, säger Skellefteås tränare Stefan Hedlund.