Rögle reducerade: "Hittade vårt spel"

Ett pressat Rögle reducerade semifinalserien mot Färjestad efter en målexplosion. Ludvig Larsson gjorde två av målen när Rögle vann den tredje SM-semifinalen med 3–2. –Vi hittade tillbaka till vårt spel, då är vi grymt starka, säger målvakten Christoffer Rifalk, som tog 30 av 32 skott, till C More.

Rögles Ludvig Larsson jublar efter sitt andra mål i segermatchen över Färjestad.

Ishockey2022-04-20 21:38

Samtliga fem mål i matchen kom under en intensiv och händelserik tiominuterssekvens av den andra perioden.

Rögle hade förlorat de två första semifinalerna mot Färjestad och var mer eller mindre piskat att vinna för att uppförsbacken inte skulle bli för brant.

Inget lag har vänt 0–3-underläge till seger i bäst av sju matcher i svensk ishockey.

Rögle fick ett lyft då forwarden Leon Bristedt, lagets bäste poängplockare i grundserien, gjorde comeback efter skada.

Han skapade en chans nästan direkt i en första period där dock Färjestad dominerade stort och vann skotten med 14–3.

Storspel av Rifalk

Men något mål blev det inte – det såg storspelande hemmamålvakten Christoffer Rifalk till. Svettigaste räddningen gjorde han med plockhandsken när Färjestads veteran Per Åslund för en bråkdel fick öppet mål, men inte ordentlig träff på pucken.

– De tryckte på bra och vi var inte riktigt där från start. Sedan kommer gubbarna upp och gör tre mål, säger Rifalk.

I andra periodens första hälft kom målen slag i slag.

Färjestad tog ledningen två gånger, men Rögle kvitterade snabbt efter gästernas båda mål och när Ludvig Larsson styrde in sitt andra mål efter 9.59 var Rögle i 3–2-ledning.

"Dålig energi"

Adam Ginning och Gustav Rydahl gjorde Färjestads mål – Larsson och Oliver Tärnström kvitterade 23 respektive 14 sekunder efteråt.

– Det var kul att sätta dit två stycken. Vi kom ut med lite dålig energi, hade lite dåligt självförtroende trots att vi blev seriesegrare. Vi pratade om det i pausen, säger Ludvig Larsson till C More.

Rögle lyfte sig ordentligt i andra perioden och fick ett jätteläge med spel fem mot tre i dryga minuten i den tredje perioden, men kunde inte utnyttja den gyllene chansen.

I stället fick Rifalk kliva fram på nytt i Färjestads slutforcering.

– Vi behöver göra fler mål. Det är ett bra lag på andra sidan så vi måste vara bättre, säger Färjestads tränare Thomas Mitell till C More.

Den fjärde semifinalen spelas på fredag.