Rögle tog ny förlÀngningsseger

Frölunda gjorde Ă€ntligen första mĂ„let. Men det höll inte till seger nĂ€r det blev förlĂ€ngning. I stĂ€llet tog Rögle Ă€nnu en övertidsseger, 3–2. –Det kĂ€nns som att vi Ă€r inne i en bra trend just nu, sĂ€ger hemvĂ€ndaren Linus Sandin.

Rögles Linus Sandin med nummer 8, under matchen mot Frölunda.

Rögles Linus Sandin med nummer 8, under matchen mot Frölunda.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-10-20 21:24

Frölunda föll tungt med 3–7 mot FĂ€rjestad i lördags, efter att Ă€nnu en gĂ„ng ha slĂ€ppt in första mĂ„let i matchen.

Mot Rögle kom Ă€ntligen första mĂ„let igen – men det rĂ€ckte inte det heller.

Rögle, som kom med tvÄ raka segrar i ryggen, har gott om sjÀlvförtroende i förlÀngningarna och lyckades pÄ nytt nÀr Adam Tambellini lyfte upp segerpucken i krysset. Det var lagets tredje förlÀngningsvinst den hÀr sÀsongen.

Till bortamatchen i Göteborg hade Ängelholmslaget förstĂ€rkt med Linus Sandin, som gjorde sin första match efter Ă„terkomsten frĂ„n Nordamerika – och fick en passningspoĂ€ng.

– Ja, det var lite bonus, men Ă€ndĂ„, sĂ€ger 26-Ă„ringen efterĂ„t.

– Fysiken kĂ€ndes bra. Men matchformen
 den var sisĂ„dĂ€r. Men det Ă€r tur att det finns lite att jobba pĂ„ för att komma in i grejerna igen.

"En omstÀllning"

Sandin lÀmnade Rögle för nÄgra Är och hann med en sejour i HV71 innan han drog till USA för att försöka ta en plats i Philadelphia i NHL.

PÄ ett och ett halvt Är blev det dock bara en NHL-match och i stÀllet spel för Lehigh Valley i AHL.

Nu Àr han Röglespelare igen.

– Det har varit en omstĂ€llning. Jag landade i fredags, sĂ„ jag har inte ens varit hemma en vecka. Men det var otroligt kul att fĂ„ spela match igen, sĂ€ger han.

Storspel av Clang

Det var Frölunda som inledde matchen bĂ€st och tog ledningen nĂ€r Radan Lenc gjorde 1–0 med nĂ„gra minuter kvar av första perioden. Det Ă€r bara andra gĂ„ngen den hĂ€r SHL-sĂ€songen som Frölunda gjort första mĂ„let i en match.

Ludvig Larsson kvitterade dock i den andra perioden och Rögle kom igen Ă€ven efter det att Joel Lundqvist i ett starkt powerplay gjort 2–1 nĂ„gra minuter senare.

I mitten av slutperioden slarvade Frölunda i egen zon, vilket Samuel Jonsson utnyttjade nĂ€r han tog vara pĂ„ en retur rakt framför mĂ„l. Till slut krĂ€vdes dock Ă€ven storspel av Calle Clang i mĂ„let för att Rögle skulle lyckas tvinga fram förlĂ€ngning och sno Ă„t sig en extra poĂ€ng med sig hem till Ängelholm.

FrölundatrĂ€naren Roger Rönnberg var efterĂ„t nöjd med mycket – men konstaterar att passningsspelet behöver bli bĂ€ttre.

– Kan vi oftare fĂ„ i gĂ„ng vĂ„rt passningsspel tycker jag att vi har nyckeln till att tredje mĂ„let och överleva de bĂ„da misstagen vi gör vid deras mĂ„l, sĂ€ger han.

– Men jag fĂ„r se till att vi lĂ€r oss av det hĂ€r.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!