Rögle vann historisk semifinal: "Hade gåshud"

Han gjorde tio poäng på hela grundserien. Men i slutspelet har Adam Edström och hans fysiska spel blivit en nyckel för Rögle. Det matchavgörande målet i semifinal 1 var hans femte poäng på lika många slutspelsmatcher. –Målen börjar rulla in, och det är ju bra tajming för att börja producera, säger han efter 3–2-segern mot Skellefteå.

Rögle och Adam Edström vann första semifinalen mot Skellefteå.

Ishockey2021-04-23 22:51

Adam Edström är stor och stark och spelar en fysisk hockey. Det visade sig vägvinnande i kvartsfinalserien mot Frölunda och även i den första semin hemma mot Skellefteå.

Båda gångerna har Rögle ställts mot lag som fått betydligt mindre vila.

Frölunda kom till spel efter en åttondel mot Djurgården, och Skellefteå efter en sju matcher lång rysare mot Luleå.

– Jag har alltid varit större än de flesta andra och det är något som jag lärt mig använda som en fördel. I ett slutspel där man möts många gånger och man kan använda kroppen för att dela ut tacklingar och smällar så betalar fysiskt spel ofta sig senare i en matchserie, säger han.

"Ger mig energi"

TT: Förklaringen till poängskörden?

– Jag försöker göra samma sak nu som jag försökte i grundserien. Men nu går puckarna in. Det beror kanske lite på hur spelet ser ut i ett slutspel med mer känslor och gruff. Det är något som alltid gett mig energi. Då skapar man chanser och då går puckarna in.

Det var första gången någonsin det spelades SM-semifinal i Ängelholm.

Och trots rådande pandemi så märktes det på stämningen. Den officiella publiksiffran var åtta personer, men den högljudda sången från restaurangavdelningen gav fram till klockan 20.20 riktig slutspelsstämning.

Hemmalaget inledde lika frenetiskt som sin publik och bara tre minuter in i matchen styrde Dennis Everberg in 1–0.

Högt publikjubel

Vrålet från restaurangen var öronbedövande. I normala fall får 500 personer plats i restaurangen. Under pandemin har siffran satts till 140 och till den här matchen hade sångstarka supporterklubben Angel Island Army abonnerat lokalen.

– I början kände jag “oh, jäklar vilket tryck”. Sedan blev jag bara glad. Jag hade gåshud. Det var magiskt. Det var nästan det bästa med kvällen, säger Anton Bengtsson.

Efter tekniska problem med ismaskinen blev andra perioden kraftigt försenad. Eftersom publiken tvingades ut ur arenan strax efter åtta fick de bara se fem minuter av den andra perioden och missade vad som skulle komma att bli en dramatisk upplösning. Skellefteå reducerade till 3–2 och forcerade de sista två minuterna för en kvittering.

– Vi får hoppas att publiken är här hela matchen i morgon, skojar Bengtsson inför match 2 som spelas klockan 15.15 på lördagen.

Skellefteå hyllar publiken

Oskar Nilsson – en av Skellefteås målskyttar – ansåg att laget blev bättre i tredje perioden.

– Vi har lärt oss en del saker som vi kan ta med oss till match 2, men exakt vad vill vi ju inte avslöja. Vi tar med oss tredje perioden där vi är mer desperata och vinner närkamper, säger han.

TT: På årets tre försök har det blivit tre förluster i Ängelholm.

– Det är på tiden nu. Det hade passat jättebra att komma hem till Skellefteå med 1–1 i matcher, säger Nilsson och lyfter fram den för kvällen högljudda restaurangpubliken.

– Det var lite förvånande, men superkul. Alla sa direkt efteråt att “vi önskar att det var så här alltid”. De gjorde verkligen ett jättebra jobb.