Rögle vann igen mot Skellefteå

Rögle har skaffat sig matchboll i semifinalen i ishockey. Detta efter att ha vunnit även den andra matchen mot Skellefteå, med 2–1. –Det är skönt att gå vinnande från en sån här match, säger matchhjälten Erik Andersson.

Rögles Erik Andersson klappas om av lagkamraterna efter 2–1-målet mot Skellefteå.

Ishockey2021-04-24 17:55

Andersson gjorde segermålet i den tredje perioden.

– Det var en bra passning från Leon (Bristedt), och det var bara att skjuta. Skönt att den gick in och extra viktigt att vi fick vinsten, säger Andersson till C More.

Semifinalserien spelas i bäst av fem matcher och vinner Rögle även i Skellefteå på måndag är finalplatsen säkrad. Rögle inledde semifinalspelet med en 3–2-seger på fredagskvällen.

Omdiskuterat mål

Det började bra i den andra matchen för hemmalaget från Ängelholm som gjorde 1–0 efter 11.35. Bristedt satte pucken i mål, men målet godkändes inte förrän efter videogranskning eftersom han eventuellt störde Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall.

– Det är kontakt med klubban på benskyddet, men vi anser inte att det stör (målvakten) eftersom pucken går in via armhålan, säger domaren Linus Öhlund till C More.

Skellefteås tränare Stefan Klockare var mycket missnöjd med att målet godkändes.

– Det var ett felaktigt domslut. Han (Lindvall) kunde inte fullfölja i sin förflyttning, säger Klockare till C More.

– Men det var starkt av oss att komma tillbaka och göra 1–1.

Bara två minuter efter det första målet kom kvitteringsmålet genom Oscar Möller.

Andra perioden blev mållös. Det var mycket kampvilja från båda lagen och ett mycket fysiskt spel.

– Det är så det ska vara, vi kämpar om varje centimeter. Det är kul när det smäller, säger Skellefteås Jonatan Berggren.

"Varit med och vänt"

I den sjätte minuten i tredje perioden gjorde Rögle 2–1 efter en snabbt anfall där Erik Andersson till slut fick pucken och sköt direkt.

Han tycker att segerreceptet är att spelarna krigar för varandra. Och medger att det var medvetet som man spelade så tufft.

– Det är klart att vi vill markera här hemma genom att spela fysiskt och försöka sätta in varje tackling vi kan, säger Andersson.

– Nu ska vi vila och återhämta oss och ladda inför måndag. Jag tycker att det ser bra ut.

För Skellefteå är det en rejäl uppförsbacke, för att nå final måste man vinna tre raka matcher.

– Nu är det vår hemmaplan och jag har varit med och vänt förr då vi legat under med 0–2 i matcher. Vi ska ha samma taktik och så gäller det att ta vara på målchanserna, säger Klockare, som i slutspelen 1993 och 1995 – som spelare – vände 0–2-underlägen.