Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). –Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.

Roger Rönnberg. Arkivbild.

Ishockey2023-11-30 22:03

Rönnberg fick matchstraff i matchen mot Linköping i tisdags för att ha visat ett dåligt beteende mot domarna. Det fick Rönnberg att rasa, känna sig kränkt och han ville ha en ursäkt från domarna.

I matchen i Ängelholm höll sig Rönnberg lugn och såg i 58.40 minuter ut att gå mot sin 396:e seger som SHL-tränare, vilket skulle göra honom till den SHL-tränare med flest segrar i ligan. Just nu delar han förstaplatsen med Roger Melin.

Men den sena kvitteringen och Rögles 5–4-mål 3.57 in i förlängningen (Adam Tambellini) gjorde att Rönnberg får vänta på att bli historisk.

– Vi faller på att vi spelar orutinerat så det skriker om det. Vi ger bort pucken på fel ställen, säger han till TV4 Play.

– Vi tappar skärpan i tredje perioden och bjuder på båda målen.

Frölunda gick till en 3–1-ledning i den första perioden och ledde med 4–2 efter den andra. I den tredje lyckades Rögle göra två mål och Thomas Gregoires kvittering kom med 1.20 kvar av matchen. Med halvminuten kvar var Rögle nära att göra 5–4, men videogranskningen visade att pucken aldrig var över mållinjen.