Röglestjärnan: "Håller det hemligstämplat"

Det var 117 dagar sedan han spelade en ishockeymatch, men hemma mot Luleå gjorde Dennis Everberg comeback. Vad Röglestjärnan haft för skada vill han dock inte avslöja. –Hemligstämplat, säger 31-åringen efter straffsegern (2–1).

Rögles Dennis Everberg är tillbaka på isen efter en lång skadefrånvaro. Arkivbild.

Rögles Dennis Everberg är tillbaka på isen efter en lång skadefrånvaro. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2023-02-23 22:11

Rögles Dennis Everberg hade inte spelat en ishockeymatch sedan den 29 oktober, men gjorde comeback hemma mot Luleå och hade en istid på närmare 19 minuter.

– Skönt. Det var mycket anspänning. Det var kul. Få första bytet avklarat och sedan var det bara att köra, säger han efter straffsegern (2–1).

Lite ringrostig kände han sig dock.

– Lite. Benen var lite chockade i första perioden, men sedan kändes det bra.

"Väldigt jobbigt i början"

TT: Hur har den långa skadeperioden varit?

– Upp och ner. Det var väldigt jobbigt i början. Man lägger mycket press på sig själv, att man ska vara med och hjälpa till laget. Och sedan har det gått sådär. Sedan kommer man väl till insikt efter ett tag att det får ta sin tid, men i början var det rätt jobbigt.

TT: Hur har det varit att se att det inte går så bra för laget?

– Jobbigt, så klart, men det är inte så mycket man göra vid sidan om. Att lägga energi på det tjänar inget till.

Vilken typ av skada det har rört sig om vill Everberg inte uppge.

– Vi håller det hemligstämplat, säger han.

Rögle vann grundserien förra säsongen, men åkte ut i semifinal mot slutliga SM-guldvinnaren Färjestad. Denna säsong har Ängelholmsklubben inte gått att känna igen, men är med sex grundseriematcher kvar att spela nia i tabellen med 66 poäng. Det innebär åttondelsfinal, men ner till just Luleå under slutspelsstrecket är det endast två poäng.

Hålla sig till grundspelet

– Jag tittar inte så mycket (på tabellen). Det är match på lördag igen (Oskarshamn på hemmais) och enda fokus är att sikta på tre poäng, säger Everberg.

För att nå slutspel är det viktigt att hålla sig till grunderna och ha en tro på sitt grundspel.

– Kruxet när man har förlorat mycket och det inte har gått som man vill att man faller ur ramen och det blir aldrig bra. Alla måste dra åt samma håll och fortsätta att tro på det. Det är det viktigaste, säger Dennis Everberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!