Röglestjärnan: "Mentalt är vi redan i slutspel"

De inledde serien bäst av alla. Men när slutspelet står runt hörnet har Rögle förlorat fem av sina senaste sju matcher. –Mentalt är vi redan i slutspelet, säger Dennis Everberg efter torsdagens förlust hemma mot Leksand.

Rögle tänker för mycket på slutspel, tycker Dennis Everberg. Arkivbild.

Rögle tänker för mycket på slutspel, tycker Dennis Everberg. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2021-03-25 21:31

Mönstret är tydligt. I match efter match har Rögle fler skott mot mål än motståndarna. Men vad som under seriens inledning var så självklart verkar nu mycket svårare. Målen uteblir.

Hemma mot Leksand var backen Moritz Seiders chanspuck den enda som letade sig in bakom den storspelande Janne Juvonen i Leksandskassen.

Stjärnan Dennis Everberg gick därmed mållös för åttonde matchen i följd.

– Det är klart att det är frustrerande, säger han.

– Vi måste sätta dit chanserna, annars gör vi en helt okej match. Mentalt så tänker vi för mycket på slutspelet redan nu. Det kan vara både oundvikligt och omedvetet.

Utvisning och matchstraff

Extra frustrerande för Everberg var att han tidigt i den tredje perioden, vid ställningen 3–1 till Leksand, fick ett mål bortdömt. Simon Ryfors var inne i målgården.

– Det känns som att jag gjorde mål. Men jag vet knappt vilka regler som gäller längre. Jag fick ingen förklaring heller så jag kan inte stå här och säga för mycket. Det är en bedömningssituation som är svår för domarna också, säger Everberg.

Everberg avslutade matchen med att bli utvisad och få matchstraff, allt efter några inte alltför väl valda ord till domaren. Rögle jagade reducering, men där och då kändes det som att luften gick ur hemmalaget.

– Det är inte okej när man slår någon i huvudet. Det blev ingen utvisning och då brast det för mig, förklarar han sig.

Längtar efter slutspel

På lördag spelar Rögle mot Växjö i vad som är grundseriens sista match och ett möte mellan serieledaren och tvåan.

TT: Vad ska ni göra för att komma in på vinnarspåret igen?

– Alla längtar efter slutspelet och är väldigt taggade för det. Men vi har en match kvar, och det är en match vi ser fram emot, avslutar Everberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!