Rond ett till VH: "Vi hade mer kraft"

En mäktig tredje period har gett Vimmerby Hockey ett perfekt utgångsläge inför den avgörande bortaresan till Hudiksvall. VH spände musklerna och besegrade gästerna från Hälsingland med 6–2 i den första matchen. "Vår fördel är att de ska åka buss hem nu", säger VH-tränaren Phil Horsky direkt efter matchen.

Vimmerby Hockey-tränaren Phil Horsky var nöjd efter segern mot Huddinge.

Vimmerby Hockey-tränaren Phil Horsky var nöjd efter segern mot Huddinge.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-10 21:54

Det såg ut att kunna bli riktigt spännande i Vimmerby Ishall när VH tog emot Hudiksvall i den första playoff tre-matchen mellan lagen. Men efter 60 minuter av hockey var det aldrig någon tvekan. VH var det klart bättre laget och vann med 6–2 efter en stark tredje period. 
– Vi hade allt under kontroll, konstaterar en nöjd Vimmerby Hockey-tränare i Phil Horsky efter matchen.

Hans lag rivstartade verkligen matchen och efter knappt fyra minuter hade Roman Semjonovs helt plötsligt sett till att ge sitt lag en 2–0-ledning. 
– Vi gör det mycket bra. Alla är på tårna och jag är riktigt nöjd med första perioden. Det är en av våra bästa perioder i år. Vi leder matchen rättvist med 2–0 i paus, säger Phil Horsky.

Skulle VH få sota i den andra perioden för att man inte gjort trean och fyran? Det såg faktiskt lite ut som det. Hudiksvall höjde sig samtidigt som VH gick ned sig. Mot slutet kom också reduceringen till 2–1 när Hudiksvall fick spela powerplay.
– Vi går ifrån grunderna och tappar för mycket puck i mittzon men där tycker jag ändå att Hudiksvall inte är så mycket bättre än oss. Det blev dock för mycket böljande spel och det passar dem bättre än oss, konstaterar Horsky.

Man inledde också den tredje perioden lite trevande.
– Det var lite för stressat i början på den tredje perioden och man behöver hitta rätt anspänningsnivå.
Vad gör man som tränare för att förändra det?
– Jag försökte bara lugna ner grabbarna och försöka hitta rätt momentum i ett byte. Det får vi också och då förändras det. 

Åtta minuter in i den sista perioden hittade Mathias Wigley fram till Anton Carlsson som kom fri och skickade in 3–1. Sedan rullade det bara på för VH och Jesper Norbäck och Max Popovic stängde matchen med sina mål fram till 5–1, innan Hudiksvall tröstmålade. Linus Ljung avslutade kvällen och fastställde slutresultatet till 6–2, vilket gör att VH nu bara är en seger ifrån kvalserien.
– Vi hade mer kraft än dem idag (läs tisdag). Det var kul att se och jag är jättenöjd, säger Horsky.

Nu väntar en bortamatch i Hudiksvall på fredag. Seger där och VH är vidare. Blir det däremot förlust så får vi en tredje match på lördag, också den i "Hudik".
– Hudiksvall kommer spela på samma sätt där borta. De kommer vara lite mer desperata och det kommer att vara fullsatt i deras hall tror jag. Vår fördel är att de ska åka buss hem nu och har en dag mindre att återhämta sig, kan man säga. Fortsätter vi spela som vi gjorde i den tredje perioden så har vi bra chanser att vinna direkt på fredag, avslutar Horsky.

VH-Hudiksvall

Första perioden: (1.39') 1–0 Roman Semjonovs (Kristoff Kontos, Pierre Gustavsson), (3.08') 2–0 Roman Semjonovs (Anton Carlsson, Oskar Carlsson).

Andra perioden: (37.33') 2–1 Mathias Hellgren.

Tredje perioden: (48.24') 3–1 Anton Carlsson (Mathias Wigley, Roman Semjonovs), (51.55') 4–1 Jesper Norbäck (Niklas Salo, Oskar Carlsson), (54.37') 5–1 Max Popovic (Pelle Ström), (57.11') 5–2 Marcus Sirén, (59.59') 6–2 Linus Ljung (Pierre Gustavsson).

Skotten: 15–8, 9–7, 13–17.

Publik: 1320.

Vimmerby Hockey är en seger ifrån kvalserien till Allsvenskan.
Vimmerby Hockey är en seger ifrån kvalserien till Allsvenskan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!