Rondahl efter första tiden: "Han har imponerat på mig"

Philip Rondahl verkar ha hittat rätt i Vimmerby Hockey. På sina tre första matcher har redan gjort avtryck och stått för tre poäng. "Det har varit mycket nytt", säger centern inför fredagens match mot Tyringe.

Philip Rondahl har gjort tre matcher för Vimmerby Hockey. På fredag gör han sin fjärde.

Philip Rondahl har gjort tre matcher för Vimmerby Hockey. På fredag gör han sin fjärde.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-12 12:30

Den 23-årige centern Philip Rondahl kom till Vimmerby Hockey för knappt tre veckor sedan. I debuten mot Kalmar blev det noll poäng, men i sin andra match (mot Kallinge/Ronneby) smällde han till med ett mål och en assist. I den senaste matchen, 3–1-förlusten mot Halmstad, låg han även bakom VH:s enda mål.

– Jag tycker att vi har spelat ganska bra mot slutet och personligen så har jag kommit in i det mer och mer. Det var lite jobbigt för lungorna i början eftersom man inte hade spelat på ett tag, säger Rondahl.

På fredag gör han sin fjärde VH-match, när han och laget ställs mot Tyringe på bortais.

– Nu har vi haft ett litet uppehåll, så det ska bli kul. Jag har dålig koll på Tyringe men samtidigt är alla lag i den här serien bra. Ska vi ta oss vidare till Allettan så är det här en match vi ska vinna, säger Philip Rondahl bestämt.

Vad har du fått för intryck av Vimmerby Hockey hittills?

– Det har varit mycket nytt, men jag visste redan innan jag skrev på att det är ett väldigt bra lag. Jag har bara fått bra intryck än så länge.

Är det någon spelare i laget som imponerat på dig?

– Det finns många bra. Men jag måste säga att Rydén (Tomas, målvakt) är väldigt duktig och håller en hög nivå, både på träningar och på matcher. Han har imponerat. Sen kan jag även nämna Victor Östling, som jag spelat med tidigare. Han är väldigt "skillad".

Vi direktrapporterar fredagens match på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!