Rörd Hellkvist hyllade avliden vän: "En förebild"

Leksand blev första lag att bortabesegra serieledande Växjö den här säsongen. Efter vinsten, 2–1 efter förlängning, tillägnade en rörd Björn Hellkvist, Leksandstränaren, segern till en avliden bekant.

Leksands tränare Björn Hellkvist. Arkivbild.

Ishockey2022-10-15 19:12

– På ett personligt plan ville jag väldigt gärna vinna den här matchen och tillägnar segern till en förebild för mig som tyvärr har gått bort i dag. Vila i frid, sade han till C More.

Leksand vände underläge till seger i slutet av matchen.

John Quenneville kvitterade till 1–1 med knappt sex minuter kvar av tredje perioden sedan han frispelats av Carter Camper.

Camper avgjorde sedan i förlängningen sedan han fått öppet mål efter Oskar Langs perfekta framspelning.

Växjö behåller, tack vare poängen, serieledningen på bättre målskillnad än tvåan Färjestad.

Martin Lundberg gjorde hemmalagets mål i numerärt överläge i första perioden.

– Det är svårt att vinna när man bara gör ett mål. Jag tycker vi tävlar andra halvan av matchen och spelar ganska bra, men man vill alltid vinna, sade Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Luleå besegrade Oskarshamn på bortaplan med 4–1 efter en drömstart.

Men det blev en långdragen historia på grund av isproblem för andra gången på kort tid i Oskarshamns hemmaarena. Julius Honka och Isac Brännström såg till att Luleå gick upp i 2–0-ledning efter 12.36 av första perioden – men sedan följde en dryg timmes långt spelavbrott innan isen var i speldugligt skick.

När slutsignalen ljöd klockan 21.21 hade det gått tre timmar och 21 minuter sedan matchen startade.