Rubin Tingsryds ädelsten

Niklas Rubin. Om honom drömmer nog VIK-spelarna mardrömmar. TAIF-målvakten var helt fenomenal när Tingsryd på tisdagskvällen vann toppmötet i Hockeyallsvenskan mot Västervik med 3-1.

Mats Fröshaug deppar över ännu en fölust.

Ishockey2016-10-25 19:20
Matchen började i ett rasande tempo. Båda lagen vill ju spela en fartfylld hockey och båda satsade för fulla spjäll framåt. Matchen var mycket sevärd och åskådarna hade svårt att ha kvar rumpan på stolarna. Tabelltvåan och trean bytte chanser med varandra och det var märkligt att det bara blev ett enda mål i första perioden.
Västervik var det något bättre laget och skapade också flest och hetast chanser, men fick inte in pucken. Niklas Rubin i TAIF-kassen höll tätt med en blandning av tur och skicklighet.
Det enda målet i perioden, 0-1, petade Jonathan Johnsson in sedan VIK-målvakten Jonas Fransson lämnat en enkel retur rakt ut.
Mellanakten fortsatte på ungefär samma sätt. Med Västervik som det något starkare laget mot ett mycket försvarsstarkt Tingsryd.
Gästerna hade också en målvakt som stod på huvudet och tog precis allt. Och de gånger som VIK lyckades spela bort Niklas Rubin så var målramen i vägen, eller så missade de något oskarpa avsluten mål.
VIK hade två riktigt bra powerplay med ett enormt tryck runt TAIF-buren, och gjorde i princip allt rätt - utom mål.
I tredje perioden fick Tingsryd en smakstart med ett tidigt powerplaymål till 0-2 av Johan Eriksson.
Västervik fortsatte att trumma på - och det var vid flera tillfällen rent märkligt att man inte fick in pucken. Man kunde tro att det var en plexiglasskiva i TAIF-målet.
Det definitiva avgörandet kom när Jonathan Johnsson slog in sitt andra mål för dagen fram till 0-3 knappt halvvägs in i tredje perioden.
Till slut fick i alla fall VIK hål på fenomenale Rubin. Men Victor ”26” Öhmans mål kom för sent för att det skulle bli hett på allvar i slutminuterna.
På fredag tar VIK emot AIK hemma i Plivit Trade-hallen.

Tuppar: 3: Emil Wahlberg, 2: Joacim Hedblad, 1: Victor ”26” Öhman.
Förre Vimmerbyspelaren Oskar Carlsson knockar VIK.s Joacim Hedblad.