Rundgren förlänger med VH

Egna produkten Andreas Rundgren (-91) är klar för en ny säsong i Vimmerby Hockey.

Andreas Rundgren fortsätter i VH.

Andreas Rundgren fortsätter i VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2016-05-19 18:00

Andreas Rundgren har spelat fem säsonger med Vimmerby Hockey sedan han återvände till moderklubben som förstaårssenior från Linköping HC J20. Nu står det klart att det blir en sjätte.

– Nu känns det bra. Jag har funderat länge, och hade nog kanske tänkt att föregående säsong var min sista. Jag har bland annat funderat på att studera, men jag skjuter på det nu och kör vidare, säger Andreas Rundgren.

Han blir nu den åttonde spelaren att förlänga kontrakten från föregående säsong och den 20:e spelaren i truppen 16/17. Han blir också en av de äldsta spelarna i truppen, trots att han nyligen bara fyllt 25 år. Han är känd som energispelare, och det kommer han att fortsätta men, men han tycker också att han utvecklade andra detaljer under föregående säsongen.

– Jag är en jobbig spelartyp, men jag tycker också att jag kan ta rollen som målskytt ibland, säger Andreas Rundgren.

Han är också den tredje VH-produkten som förlänger kontraktet inför kommande säsong och är sugen på att komma igång.

– Jag är taggad att köra nu. Det är lite synd att det inte är så många från förra säsongen som fortsätter, men nu är läget som det är och jag tycker att truppen vi har ser intressant ut, säger Andreas Rundgren.

Vimmerby Hockeys Daniel Stolt välkomnar Andreas Rundgrens påskrift.

– Det känns bra. Han är en karaktär som alla lag vill ha. Han är en lagspelare ut i fingerspetsarna som man alltid får hundra procent av, och är alltid en pina för motståndarna. Han är egen produkt och jag tycker han tar ett ansvar när han skriver på nytt kontrakt. Han kommer bli värdefull under kommande säsong, säger Daniel Stolt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!