Rundqvist kommer till juldagsmatchen

Vimmerby Hockey kommer med all säkerhet att få det svettigt i årets juldagsmatch. - Det blir ett riktigt bra Christmas Team, säger Thomas Carlsson.

Ishockey2009-12-22 23:00

Juldagsmatchen i hockey är för många hockeyälskare ett lika naturligt inslag och en självklarhet som att se Kalle Anka och julskinkan.

Rundqvistarna kommer
Årets match kan bli en höjdare.
- Jag tycker vi har fått ihop ett väldigt starkt lag. Nu har jag inte fått klartecken från riktigt alla ännu, men även om någon skulle falla ifrån så blir det bra, säger Thomas Carlsson.
Mest meriterad i Christmas Team är som så många andra år givetvis Thomas Rundqvist, nuvarande sportchef i Färjestad och före detta landslagshjälte i Tre Kronor. Med sig har han sina söner Adam, som gjort elitseriedebut i Färjestad och David, som spelar i Hammarö.

Tufft motstånd
Mikael "Broman" Johansson är en annan före detta Vimmerbykille som spelat på hög nivå. Han har flera allsvenska säsonger bakom sig i Troja/Ljungby och Nybro.
- "Broman" ska eventuellt göra comeback i en nystartad klubb i Ljungby och är visst vältränad, säger Thomas Carlsson.
Vimmerbys coach, Nicklas Oscarsson, har stor respekt för motståndet i Christmas Team:
- Det kommer bli jättetufft för oss. Vi möter unga, hungriga killar som säkert vill visa vad de kan för sin gamla hemmapublik. Det finns flera spelare i Linköpings J20 och J18. Du har Tobias Jonsson i HV, Oscar Carlsson i Tingsryd, Rickard Carlsson i Tranås, Jim Nordh i IK Oskarshamn, Jakob Karlsson i Växjö och flera andra. Nä..., det blir inte lätt för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!