Rundqvist om hockeylivet utomlands och klirret i kassan

Nämn namnet Rundqvist och tankarna går garanterat till den bäste hockeyspelare som fostrats i Vimmerby, Thomas. Hans ena son Adam har också en historia i VH. Nu lirar han i Schweiz – och blev också lycklig vinnare av storpotten i Vimmerbys lotteri. "En rolig bonus".

Adam Rundqvist, som spelar ishockey i Schweiz, vann 35 000 kronor i Vimmerby Hockeys "Halva Potten".

Adam Rundqvist, som spelar ishockey i Schweiz, vann 35 000 kronor i Vimmerby Hockeys "Halva Potten".

Foto: Arkiv/Montage

Ishockey2021-02-03 15:30

Han hade en lyckad tid under två säsonger i pappa Thomas moderklubb. Säsongerna 2012/2013 och 2013/2014 gjorde den numera 30-årige Adam Rundqvist 85 matcher i VH, där han poängmässigt stod för 24 mål och 44 assist. Totalt 68 poäng. 

Sedan flera år tillbaka är Schweiz hans hemvist, där han spelar för HC Thurgau i staden Weinfelden. 

Hur är hockeylivet i alplandet?

– Bra, men just för tillfället är mitt lag inne i en svacka där vi inte gör tillräckligt med mål för att vinna matcherna. Men vi är ett bra gäng och ambitionen är att varje år nå semifinal.

– Ligan är jämnare nu än vad den för något år sedan då bottenlagen var ganska så dåliga. 

Om du jämför med standarden i Sverige. Vad håller den för klass?

– Jag tycker att det spelas en rolig hockey, inte så fysisk men där många lag har individuellt skickliga spelare. Nu var det i och för sig länge sedan som jag spelade i Allsvenskan, men kvalitetsmässigt skulle jag hålla den jämbördig med vår liga. 

Thurgau spelar i SL-ligan, nivån under den högsta. 

Hur går det för dig?

– Relativt bra. Jag får stort förtroende, men precis som för laget i stort så har inte målen från min sida trillat in riktigt så som jag vill. 

En titt i statistiken visar att Adam gjort fem mål på 28 kamper, dessutom är han bokförd för nio assist.  

Annars då, hur trivs du i Schweiz?

– Mycket bra. Alla är vänliga och öppna. Staden jag bor i är inte så stor, men det är väldigt korta avstånd till Zürich, Tyskland och Österrike. 

Adam Rundqvist berättar vidare att det har varit strikta regler kring pandemin. Att de har haft "lockdown" två gånger och att det varit krav på att bära munskydd, även i omklädningsrummet. 

– Som läget är så får vi vara glada att vi kan genomföra säsongen. 

Kopplingen till Vimmerby Hockey finns där fortfarande. I samband med Vimmerbys match mot Mörrum, så vann just Adam Rundqvist Halvapotten-vinsten och inkasserade hela 35 000 kronor. 

Dina tankar kring det?

– Det var väldigt oväntat att jag skulle vinna. Jag har aldrig vunnit på lotteri tidigare. Jag ska inte säga att det var därför jag var med, men självklart blev det ju en rolig bonus. Jag kikar på VH-resultaten med jämna mellanrum och det är roligt att de fortfarande är med i toppen och fightas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!