Runesson på väg tillbaka efter hjärnskakningen

Vimmerby Hockeys back Petter Runesson är på väg tillbaka från sin hjärnskakning. På gårdagens träning gick han för fullt för första gången sedan olyckan. – Allt kändes bra. Jag har väl inte helt gett upp hoppet om att kunna spela i morgon mot HC Dalen, säger han.

Vimmerby Hockeys Petter Runesson är på väg tillbaka efter sin hjärnskakning. På gårdagskvällens träning gick han för fullt för första gången sedan olyckan.

Vimmerby Hockeys Petter Runesson är på väg tillbaka efter sin hjärnskakning. På gårdagskvällens träning gick han för fullt för första gången sedan olyckan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2017-10-17 06:25

I hemmamatchen mot HA 74 för en dryg vecka sedan ramlade Vimmerby Hockeys back Petter Runesson illa i samband med ett bråk med en motståndare, slog huvudet hårt i isen och förlorade medvetandet.
Scenerna var otäcka då en avsvimmad Runesson togs omhand.

Sedan dess har han vilat och gått igenom den klassiska hjärntrappan. I går körde Petter för fullt på träningen för första gången sedan olyckan.

– Jag har inte haft några bakslag ännu, så jag hoppas att det ska gå bra. Med tanke på hur olyckan gick till och att hjälmen hade åkt av mig, så har jag haft en väldig tur i oturen, säger Petter Runesson.

I och med att Runesson har epilepsi har läkarna varit extra noga med undersökningarna.
– De har gått igenom hela skallen – och de hittar inga blödningar eller några andra konstigheter.

I morgon tar Vimmerby emot HC Dalen i en viktig match i kampen om en Allettan-plats. Om Petter finns på isen då är ännu oklart.
– Klart att jag siktar på det, men med sådana här grejor vet man aldrig. Det går inte att skynda fram någonting eller chansa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!